Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pitanje dovedena egzistencija

'Najavljeni projekt je atomska bomba za hrvatski turizam!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Hrvoje Marušić ocijenio je danas u Splitu u vezi s najavom vladina projekta eksploatacije nafte u Jadranu da će naftne platforme biti atomske bombe za hrvatski turizam.

Marušić je rekao kako je cijela priča o naftnim platformama netransparentna, pogotovo kad se zna da je sve obavljeno bez javnog natječaja i komunikacije s javnostima, udrugama, gospodarstvom i turističkim zajednicama.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Turizam je jedina gospodarska grana koja ostvaruje rast u Hrvatskoj.

"Nismo 'a priori' protiv eksploatacije nafte u hrvatskom Jadranu, ali nikako ne na zamagljen način i bez komunikacije s javnošću i građanima", istaknuo je Marušić na konfereniciji za novinare splitskog HDZ-a.

"Nitko nije vidio nikakav dokument u vezi s platformama i što se s tim u vezi radi. Koliko znamo, nema studije utjecaja na okoliš, a slike markiranih područja na Jadranu gdje bi trebale biti platforme izgledaju zastrašujuće", rekao je Marušić.

FOTO Trogir: Naftna platforma otplovila prema Libiji

Dodao je kako ne smijemo dopustiti nikakvo nasilje nad prirodom, ljudima i jedinom gospodarskom granom od koje na godinu indirektno dobivamo 10 milijarda eura jer će se zbog toga u pitanje dovesti egzistencija onih koji žive uz more.

"Kako vladajući ni u čemu do sada nisu uspjeli, nadam se da neće ni u ovome", istaknuo je predsjednik HDZ-ovih poduzetnika i obrtnika.

Direktor splitske županijske Turističke zajednice Joško Stella naveo je kako u toj županiji ima 128 hotela, 38 kampova, 13 i pol tisuća iznajmljivača te ukupno 164 tisuće postelja.

Po njegovoj ocjeni, posao s naftnim platformama najviše bi pogodio upravo Splitsko-dalmatinsku županiju, koja posljednjih godina ostvaruje najveći rast u turizmu, a lani je po turističkim rezultatima bila druga u Hrvatskoj, iza Istarske.

"Iz ovih brojki je sasvim jasno što bi naftne platforme značile za dalmatinski turizam", zaključio je Stella. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene