Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasila se Alemka Markotić

Hrvatskom haraju respiratorne bolesti: "Sve što možemo - imamo, pritisak je velik"

Aktualno Galerija Bolnica - 4 Bolnica - 4 Foto: Vijesti u 17 Bolnica - 2 Bolnica - 2 Foto: Vijesti u 17 Bolnica - 3 Bolnica - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Bolnica - 1 Galerija 1/4 >>
Iz Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti javljaju i da je samo prošlog tjedna zabilježeno više od 4400 slučajeva koronavirusa.

Hrvatskom haraju respiratorne bolesti. Uz COVID i hripavac raste i broj oboljelih od gripe koja je ove godine stigla nešto ranije nego inače.

Ove sezone prijavljeno je više od 800 slučajeva gripe. Hripavac ne jenjava, od početka ove godine imamo više od četiri tisuće prijava zaraženih.

Iz Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti javljaju i da je samo prošlog tjedna zabilježeno više od 4400 slučajeva koronavirusa.

Pročitajte i ovo Petrinja tri godine nakon velikog potresa - 74 Strašna trauma VELIKA FOTOGALERIJA Ovako izgleda Petrinja tri godine nakon razornog potresa

Stručnjaci savjetuju da se kod pojave simptoma građani jave liječnicima opće prakse.

Bolnica - 3 Bolnica - 3 (Foto: Vijesti u 17)

"Jako je veliki broj respiratornih infekcija što je uobičajeno u zimsko doba. Samo smo prijašnjih godina imali uglavnom COVID i ljudi su se više pazili pa su bile puno manje brojke drugih respiratornih bolesti. Sad je puno gripe, COVIDA, prehlada, hripavca. Dakle, sve što možemo imat - imamo. Kao što vidite, pritisak je velik", rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene