Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazuje se Sajam knjiga

Hrvatskoj prijeti međunarodna blamaža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sajam knjiga u Puli, čini se, ne može proći bez skandala. Glavni je sponzor u posljednji trenutak otkazao svoju donaciju, a događaj je sada upitan. Hrvatskoj prijeti međunarodna blamaža jer očekivao se i dolazak brojnih svjetskih kulturnjaka.

Nakon prošlogodišnje blamaže sa Nives Celzijus, samo tri tjedna uoči otvorenja Sajma, prijeti nova. Glavni je sponzor neočekivano odustao od velike donacije. 'Sve je već otišlo u tisak, izašlo iz tiska, autori su svi potvrdili, imaju avionske karte u džepu', rekla je Magdalena Vodopija, direktorica Sajma. Ali hoće li ih iskoristiti, neizvjesno je.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Sajam lova - 4 Skup sport U Hrvatskoj nikada više lovaca: "Žica je jednim dijelom napravila probleme, no sve je više divljači"

Među putnicima prema središnjem kulturnom događaju trebala bi sjediti renomirana umjetnička imena. 'Mi smo doista učinili sve da se taj Sajam održi, ali cifra je tolika da mi ne možemo sami ući u to i molimo pomoć i evo ovo je sada apel', kaže Vodopija. Iz Ministarstva kulture pružaju tek moralnu podršku.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene