Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Despacito poquito, poquito

"Šime junior" reportera Nove TV na "žestokoj" utrci puževa u Benkovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Benkovcu je ovaj vikend bilo napeto i nestrpljivo, natjecanje kakvo se rijetko viđa - otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa!

Pužijada pod nazivom "Puževim korakom" privukla je stotine posjetitelja koji su bodrili puževe natjecatelje, a među njima je bio i reporter Nove TV, Šime Vičević.

Iako je sve išlo „puževim korakom“, trkaća staza u Benkovcu se itekako užarila s 25 puževa trkača i njihovih natjecateljskih ekipa. Utrka za puževe nije nimalo jednostavna, sama staza je bila duga metar i 20 centimetara. Čak je i najbržima proteklih godina za to trebalo pola sata.

Potaknut dobrom atmosferom, natjecanju se pridružio i reporter Šime Vičević sa svojim pužem trkačem Šimom Juniorom, koji nažalost nije bio u velikoj prednosti.

Ipak, u ovoj pužijadi ima favorita. Gospođa Judita je opisala koji je nužan proces treniranja puža kako bi postigao najbolje rezultate.

„Tako što ga stavimo u vodu, ostavimo ga da malo pliva, i to je to. I onda on krene.“

Ovo je jedini sport u kojem je doping „obavezan“, navodi gospođa Judita. Najčešće se doping koristi u obliku različite pripreme i začina.

Što nas dovodi i do najvažnije stvari, a to je da se na pužijadi u Benkovcu uistinu dobro jede. Pripremaju se puževi na lešo, na gradele, pod pekom. Ima tu i neobičnih kombinacija kao primjerice pohanih puževa, punjenih sirom, ili puževa s rižom i tjesteninom.

Ne zaboravimo da je važno spomenuti kako je neslužbeni moto ovogodišnje pužijade u Benkovcu „Despacito Poquito Poquito“.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene