Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jocić niječe umiješanost

'Hrvatima u interesu da se ne otkrije ubojica Pukanića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sreten Jocić, koji se sumnjiči za organizaciju ubojstva hrvatskog novinara Ive Pukanića, danas je zanijekao svoju umiješanost u Pukanićevo ubojstvo, navevši kako je predložio 70 svjedoka iz vrha politike, policije i vojske Bugarske, Njemačke, Nizozemske i Amerike koji bi potvrdili njegove tvrdnje.

Jocić je na suđenju pred okružnim sudom u Beogradu, na kojem je optužen za poticanje na ubojstvo Gorana Marjanovića 1995., kazao kako srbijanske vlasti ne provode istragu protiv njega o ubojstvu Pukanića, već čekaju da ga izruče Hrvatskoj, prenose beogradski elektronički mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje u Beogradu Kuzmanović negira sudjelovanje u atentatu na Pukanića Slika nije dostupna Povjerio mu se Knežević: Jocić je 'premier liga' srpskih mafijaša

'Srbijanska tijela čekaju izmjenu međudržavnog sporazuma Srbije i Hrvatske kako bi me mogli izručiti Hrvatskoj, gdje bih bio trofej hrvatskih vlasti, kojima je u interesu da se nikada ne sazna tko je ubio Pukanića', rekao je Jocić.

'Pokušavaju me zadržati u pritvoru do trenutka pogodnog za izručenje Hrvatskoj'

Premda ga je sutkinja Mirjana Popović više puta upozorila da ne koristi suđenje u jednom predmetu za svoju promociju u drugom predmetu, Jocić je ustvrdio da su ta dva predmeta (Marjanović i Pukanić) povezana. Srbijansko tužiteljstvo i policija ga, kako je rekao, 'ubrzavanjem' predmeta vezano uz ubojstvo Marjanovića, pokušavaju zadržati u pritvoru do pogodnog političkog trenutka za njegovo izručenje Hrvatskoj.

Vlasnik zagrebačkog tjednika Nacional Ivo Pukanića i njegov suradnik Niko Franjić ubijeni su u eksploziji bombe 23. listopada 2008. u Zagrebu. Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je u Beogradu 27. travnja 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizator ubojstva, a njegovo saslušanje održano je u sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene