Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski turistički boom

U prvih pet mjeseci zarada u turizmu veća za 15 posto nego lani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV prvi doznaje koliko je Hrvatska zaradila od turizma u prvih pet mjeseci.

Stižu dobre vijesti, posebno za državni proračun, ali i sve koji se bave turizmom. Kako Dnevnik Nove TV prvi doznaje, u prvih pet mjeseci ove godine zarada u turizmu iznosila je 8 milijardi i 140 milijuna kuna, što je 15 posto više nego u istim mjesecima prošle godine.

Ohrabrujući rezultati

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Andrej Plenković građani su odlučili Rijeke pravde vs. HDZ: Pogledajte tko je odnio pobjedu u velikim gradovima Skup HDZ-a Preferencijalni glasovi Samo je jedan HDZ-ovac osvojio više glasova i od Plenkovića

Najveći porast gostiju u prvih šest mjeseci bilježi grad Split. Imao je čak 24 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja. Rast bilježe i ostali. Iako je prvi udarni turistički vikend već na zalasku, rezultati predsezone još se zbrajaju. No, oni već gotovi, ohrabrujući su.

Dubrovačko - neretvanska županija bilježi 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. U plusu je i Istarska županija s 5 posto dolazaka i 4 posto noćenja. U Splitsko - dalmatinskoj županiji 8 posto dolazaka je više, a noćenja 4 posto. A s 2 posto dolazaka i 1 posto noćenja, rast bilježi i Kvarner.

Stranci postali promotori Hrvatske - tisućama fotografija zasuli društvene mreže!

Smještajni objekti, bilježe najveći rast prihoda u predsezoni. Najviše su, kako doznajemo zaradili hoteli. Promet im je veći 41 posto. Zatim odmarališta koja su zaradila 57 posto više nego u lanjskoj predsezoni. A najlošije je išlo restoranima, u mršavom su plusu od svega 3 posto.

Sezona je tek na početku, no, prvo poluvrijeme, barem po zaradi, za sad je u plusu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene