Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski ustavni sud odlučio

Hrvati mogu tražiti novac od Ljubljanske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski Ustavni sud odlučio je da će hrvatske štediše Ljubljanske banke moći pred slovenskim sudovima ponovno pokušati vratiti svoje ušteđevine.

Još uvijek nije jasno omogućava li odluka Ustavnog suda nastavak samo onih postupaka koji se već vode pred sudovima u Sloveniji, ili se time otvara mogućnost za nove tužbe, piše Jutarnji list. Navodi kako upućeni tvrde da je sada zapravo sve na lokalnim sudovima u Sloveniji i o tome kako će oni tumačiti odluku ustavnog suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka Ljubljanskoj banci 'Ono što okrećeš, to mi i vrati' Slika nije dostupna Laburisti o dugu i sukcesiji Lesar: Bez Sabora dug Ljubljanske ne može postati sukcesijsko pitanje

>> Nakon rješenja spora lakše će se okončati problem Ljubljanske banke

Iako je slovenski sud ovu odluku donio još u prosincu, hrvatske vlasti o tome nisu izvijestile domaću javnost. Ne zna se ni točan broj tužbi koji su hrvatski građani podigli protiv Slovenije. Jutarnji list navodi kako je prema nekim podacima samo pred nadležnim sudom u Ljubljani stotinjak tužbi, od čega je pet presuda prije 'zaleđivanja' bilo pred izvršenjem.

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene