Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakonske neudomice

Ministar Ostojić: 'Moram štititi i Karamarka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Isti natječaj raspisao je i ministar Tomislav Karamarko', kazao je Ostojić.

Nakon što je saborska većina danas odlučila da će Hrvatski sabor ipak odlučivati o vjerodostojnom tumačenju pojedinih odredbi Zakona o policiji protiv čega je bio HDZ, potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da Sabor to treba učiniti ako postoje nedoumice.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

'Vrlo jednostavno, nikakav zakon o policiji nije poslan u Sabor', kazao je Ostojić novinarima u Policijskoj akademiji, upitan je li slanje Zakona o policiji u Sabor zadiranje u trodiobu vlasti. No, na novinarsku tvrdnju da je zatraženo tumačenje vjerodostojnosti zakona, Ostojić je kazao kako smatra da je Sabor upravo ono tijelo koje treba protumačiti zakon ako postoji nedoumica.

Bilo bi dobro da se javnosti odgovori hoće li čelnici u policiji biti birani javnim natječajem putem kvalifikacija koje imaju, rekao je Ostojić.

'I ono što želim posebno naglasiti, niti jedan policajac koji je biran na tim natječajima, priče o 2400 apsolutno neistina, svi su oni radili u depolitiziranoj policjiji prije nego što su bili na natječaju. Isti natječaj je raspisao Tomislav Karamarko. Prema tome moram štiti ministra Karamarka', kazao je Ostojić.

HDZ optužio Vladu da političkim putem želi mijenjati odluku suda

Na pitanje što ako Ustavni sud to proglasi neustavnima, kazao je 'nemojte šta će bit ako bude'. Ja ću završiti što se toga tiče kad se bude tako nešto dogodilo, ali možemo mi neke druge stvari provjeriti mogu li ići na Ustavni sud, zaključio je Ostojić.

Ministar je to izjavio novinarima nakon svečanosti u Policijskoj školi "Josip Jović" prigodom završetka školovanja 323 policajca koji su danas svečano prisegnuli.

Saborska većina danas je odlučila da će Hrvatski sabor ipak odlučivati o vjedostojnom tumačenju pojedinih odredbi Zakona o policiji, dok je protiv toga bio HDZ, čiji su zastupnici napustili sabornicu, dok se glasovalo o uvrštenju te odluke u dnevni red. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene