Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekid emitiranja

Hrvatski novinari odaju počast stradalim kolegama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je poziv novinarima i redakcijama da se u srijedu pridruže akciji HND-a 'Dan tišine'. Akciji Hrvatskog novinarskog društva pridružit će se i portal Dnevnik.hr.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenko Duka pozvao je hrvatske novinare i redakcije da se u srijedu od 11.30 do 12 sati pridruže akciji HND-a, 'Dan tišine', u spomen na krvavi masakr kojeg su u pariškoj redakciji Charlie Hebdo izveli islamistički teroristi ubivši 12 osoba.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

Novinari i novinarke pozvani su da objave u svojim medijima, na zatamnjenom ekranu zajednički tekst, koji glasi: 'Dan tišine - Prije točno tjedan u 11.30 sati započeo je masakr u redakciji francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo. Ubijeno je 12 osoba. Odajemo počast svim kolegama koji su izgubili živote zbog riječi i slike koje su prenijeli. Danas želimo jasno poručiti svima da se protiv misli i govora ne mogu obračunavati silom. Danas želimo ukazati na to kako bi naš svijet izgledao bez novinara, medija i informacija.'

Akciji Hrvatskog novinarskog društva pridružit će se Nova TV i portal Dnevnik.hr.

U 11.30 sati svi naši TV kanali, web portali i servis Oyo prestat će emitirati sadržaj, a akcija će trajati 60 sekundi. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene