Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirali brže od Talijana

Hrvatski MiG-ovi prepratili avion na putu za Izrael zbog dojave o bombi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako neslužbeno doznajemo hrvatski MiG-ovi digli su se prije talijanskih lovaca.

Putnički zrakoplov na letu iz New Yorka prema Tel Avivu danas su iznad Europe presreli MiG-ovi zbog dojave o bombi.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Prema pisanju stranih medija prvo su ga presreli francuski ratni zrakoplovi, zatim švicarski FA-18 nakon što je ušao u njihov zračni prostor, a kako neslužbeno doznajemo i hrvatski MiG-ovi uspješno su ga prepratili iznad našeg zračnog prostora oko 10 sati reagiravši prije talijanskih zračnih snaga.

Radi se o zrakoplovu Boeing 747-400 aviokompanije El AL koji je sletio u zračnu luku Ben Gurion oko 11:47 po hrvatskom vremenu.

Zrakoplov je kratko ušao u talijanski zračni prostor, ali njihovi lovci nisu reagirali pa je u NATO-ovoj bazi Torrejon odlučeno da se dižu hrvatski lovci. U hrvatski zračni prostor ušli su kod Maribora, a naši MiG-ovi su ga prepratili do Slavonskog Broda.

'Nadležno NATO zapovjedništvo nešto prije 9,00 sati izdalo je zapovijed za praćenjem zrakoplova tijekom preleta kroz zračni prostor Republike Hrvatske, te je dežurni borbeni dvojac, od 09:07 do 09:20 sati, izvršio presretanje i praćenje od ulazne točke kod Bregane do izlazne točke jugoistočno od Slavonskog Broda. Presretanje je izvršeno prema svim NATO pravilima i procedurama predviđenim za takav postupak', stoji u prioćenju MORH-a.

Više detalja o samoj prijetnji u zrakoplovu bit će poznato nakon pregleda zrakoplova.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene