Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski inovatori dobili 19 priznanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski inovatori još jednom su dokazali svoju vrijednost dobivši na 6. međunarodnoj izložbi inovacija, održanoj od 16. do 20. listopada u šestmilijunskom kineskom gradu Suzhou, 19 priznanja i medalja.

Udruga inovatora Hrvatske, kako je danas priopćeno, predstavila je na tome najvećem događaju u povijesti svjetskog inovatorstva - Festivalu inovatorstva, 22 inovacije u konkurenciji 3100 inovacija iz 46 država na prostoru od 20 tisuća četvornih metara.

Pročitajte i ovo PR najinovativnija i najkvalitetnija oprema maloprodaje Otvoren renovirani Tommy hipermarket u Trgovačkom centru Joker ARCA 2021. Izložba domaćih inovatora Kako funkcioniraju hrvatske naočale za gluhe: "U realnom vremenu prevode zvuk u tekst"

Posebno priznanje - Zlatnu medalju Svjetske organizacije inovatora dobila je Končar elektroindustrija za inovaciju 'Sistem monitoringa bloka generatora transformatora'.

Zlatne medalje dobili su Marko Vuković za inovaciju 'HS pištolj', Đuro Horvat za inovaciju 'Mobilna ekološka kuća - projekt za budućnost', Branimir Ružojčić za inovaciju 'Električni motor', za koju je autor s kineskim partnerima organizirao i proizvodnju u Kini. 

>> Hrvatski inovatori osvojili 10 medalja

Srebrne medalje dobili su Končar elektroindustrija za inovaciju 'Vjetroturbina', skupine autora, Petar Kunić za 'Zviždaljku za pse', Miho Klaić za 'CNC stroj za graviranje u kamenu', Stanislav Čajavec i suradnici za 'Vakcinu protiv klasične svinjske kuge', Dragica Mihajlović za 'Tekstilni proizvod s logom Nikole Tesle', Darko Špelić za 'Sredstvo za osvježivač prostora i automobila'

>> Hrvatski inovatori dobili 20 odličja na 'Arhimedu'

Brončane medalje dobili su Marko Velić za inovaciju 'Smart ECG', Rade Nekić za 'Podesivu šahtu', Domagoj Horvat za 'Sustav za parkiranje u garažama', Ivan Jakobović za 'Sigurnosni sustav za vozila u prometu', Miroslav Novak za 'Vergilius', Darko Novosel za 'Helivac vakuum pumpa s usitnjivačem', Marčelo Marić za 'Elektronski uređaj za odvikivanje od pušenja'.

Posebno, posthumno priznanje od australskog Inovatorskog društva dobio je Stanislav Čajavec, bivši predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, za izuzetan doprinos razvoju inovatorskog pokreta.

Posebno priznanje Poljske asocijacije inovatora dobila je Veterina d.d. za inovaciju 'Nova vakcina protiv zarazne bolesti u pilića gumbokal im forte SPF'.

U središtu pozornosti organizatora izložbe bile su inovacije prvenstveno usmjerene na štednju energije, smanjenje onečišćenja, proizvodnju i preradu hrane.

Nastup hrvatskih inovatora organizirale su Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednice tehničke kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva

Svjetska organizacija inovatora IFIA priredila je svečano zasjedanje na kojemu je obilježena 40. obljetnica djelovanja te svjetske federacije koja okuplja članice - nacionalne asocijacije inovatora iz 86 država. Na svečanoj sjednici IFIA sudjelovalo je više od 600 uzvanika, među njima i izaslanstvo Udruge inovatora Hrvatske, predvođeno Vojislavom Rauševićem, glavnim tajnikom Udruge.

Organizatori 6. međunarodne izložbe inovacija bili su kineski Savez inovatora, Svjetska organizacija nacionalnih asocijacija IFIA i Gradsko vijeće Suzhou.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene