Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESREĆA U PULI

HŽ o naletu vlaka na kombi: Dogodio se kvar, vlak je zaustavljen, a onda je došlo do samopokretanja

Hrvatske željeznice potvrdile su da je do naleta vlaka na kombi u Puli došlo nakon samopokretanja vlaka koji je zbog kvara zaustavljen na željezničkoj postaji.

Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) objasnili su da je u subotu u 22:23 na stajalištu Galižana došlo do kvara oba kompresora vlaka 4717, koji je vozio na relaciji Vodnjan - Pula. Strojovođa je zbog toga zaustavio vlak, nakon čega je zatraženo da se iz kolodvora Pula po njega uputi pomoćna garnitura.

"Tijekom stajanja vlaka oko 23 sata došlo je do samopokretanja vlaka prema kolodvoru Pula. Vlak je prošao kroz kolodvor i naletio na kombi koji je bio parkiran uz kolosijek koji se ne koristi za željeznički promet. U vlaku su bila četiri putnika, strojovođa i kondukter, od kojih nitko nije ozlijeđen", stoji u odgovoru HŽ-a na upit Dnevnika Nova TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija 25 GODINA OD MIRNE REINTEGRACIJE Zašto Hrvatska s figom u džepu gleda na jedan od najvažnijih događaja u svojoj povijesti? ''Gušimo se u vlastitoj pobjedi u ratu''

Nakon izvanrednog događaja obavljen je policijski očevid te će se više o detaljima incidenta znati po završetku istrage.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene