Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakve su druge?

Bolje i od njemačkih: Hrvatske autoceste su među najboljima na svijetu

Ilustracija
autocesta Foto: Marko Todorov/Cropix
Hrvatske ceste našle su se na 12. mjestu svjetske ljestvice, a iza sebe su ostavile i neke bitno razvijenije države poput Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke, Finske, Francuske, Katara i SAD-a.

Hrvatske autoceste među najboljima su u Europi, ali i svijetu, objavio je Svjetski ekonomski forum, a prenose u petak Hrvatske autoceste.

U konkurenciji 141 države, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,6, zajedno s Danskom i Tajvanom dijeli 12. mjesto na svjetskoj ljestvici globalno najboljih cestovnih infrastruktura, navodi se u priopćenju HAC-a.

Pročitajte i ovo Počela izvanredna sjednica Sabora - 11 Burno u visokom domu Počela izvanredna sjednica Sabora: O mišu, vragu, kugi, oluji i Jandrokovićevim gaćicama

Uz izvješće Svjetskog ekonomskog foruma, objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 141 državi.

Tako najvišu prosječnu ocjenu 6,5 ima Singapur, dok se iza skupine zemalja s prosječnom ocjenom, u kojoj je i Hrvatska, nalaze neke bitno razvijenije države, poput Ujedinjenog kraljevstva, Danske, Njemačke, Finske, Francuske, Luksemburga, Katara i SAD-a.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Novo upozorenje Direktor CIA-e uvjeren da priča s Prigožinom nije gotova: "Putin je ultimativni apostol osvete"

Od zemalja u okruženju, Slovenija se nalazi na 36. dok je, primjerice, Mađarska na 69. mjestu.

Iz HAC-a podsjećaju kako je 2018. godine Hrvatska u konkurenciji između 137 država, s prosječnom ocjenom 5,5 dijelila 13. mjesto s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luksemburgom.

Ilustracija autocesta (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Iz te grupe jedino su poboljšanje u infrastrukturi pokazale Hrvatska i Španjolska, dok su ostale države po kvaliteti cestovne infrastrukture danas rangirane niže od naše zemlje.

Pročitajte i ovo dron, letjelica U šumi Poljska objavila čiji je dron pao u blizini vojnog centra za obuku

"Kvaliteta naših autocesta rezultat je kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu kroz redovno i izvanredno održavanje te ulaganje u projekte za povećanje sigurnosti prometa", zaključuju u HAC-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene