Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rast iz mjeseca u mjesec

Dnevnik Nove TV provjerio na koje destinacije vole putovati Hrvati

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Hrvati za blagdane - 2 Hrvati za blagdane - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati za blagdane - 3 Hrvati za blagdane - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvati za blagdane - 4 Hrvati za blagdane - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Ilustracija Galerija 1/10 >>
Raste posjećenost Hrvatske, ali i Hrvati putuju sve više, bilo to skijanje, europski grad ili posjet nekoj dalekoj zemljii. Na koje to destinacije vole putovati Hrvati doznajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sare Duvnjak.

Od ranog jutra na zagrebačkom aerodromu više je odlazaka nego dolazaka. Putuje se za New York, Kaula Lampur, Singapur, Vijetnam, Tajland. Iz turističke agencije kažu da se ove godine jako dobro prodaju daleke destinacije.

Želite li odmoriti na Maldivima, Sejšelima ili nekoj karibskoj zemlji, Dominikanska Republika ili ako želite na turu, tura po Meksiku, New York evo tri polaska rasprodana tako da Hrvati putuju", ispričala je za Dnevnik Nove TV voditeljica prodaje turističke agencije Ana Magdić.

Pročitajte i ovo Prodaja petardi - 4 BUDIMO RADOSNI, ALI I ODGOVORNI UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Trenutak nepažnje, posljedice za cijeli život: "Najbitnije je da ljudi piroteheniku nabavljaju iz legalnih izvora"

Ove je godine nadmašena čak i pretpandemijska 2019. "Bilježimo rast iz mjeseca u mjesec kroz ovu godinu pa bih rekla recimo usporedno sa prosincem 2022. bilježimo 10 posto rast, a usporedno s prosincem 2019. čak 19 posto rasta", objasnila je glasnogovornica Međunarodne zračne luke Zagreb Lidija Capković Martinek.

Osim dalekih destinacija i europskih gradova, Hrvati tradicionalni idu i na skijanje.

"Rogla, Kranjska gora, Mariborsko pohorje je popularno. U Italiji to je Passo Tonale, područje Kronplatza u Austriji Katschberg, Matrai, Nassfeld. Skijanje je u nekakvom prosjeku 15 do 20 posto poskupjelo, ali zaljubljenicima u skijanje ipak nekako nije teško dati i taj još dodatan iznos", dodala je Magdić.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Srbiji Iz minute u minutu Novi veliki prosvjed u Beogradu, oglasio se Vučić: "Sveta je narodna volja..."

Što se 2024. godine tiče, i ona bi mogla ići istom, ako ne i uzlaznom putanjom.

"Za 2024. mi se nadamo ostati na istim brojevima, ako ne i boljima, nekakve su najave da će pasti i inflacija i da ćemo se svi oporavljati tako da mislim da ćemo ići samo uzlazno", rekla je Magdić.

Dodala je i da, koliko god sve skupo bilo, investiranje u putovanje je uvijek nešto što se svima dvostruko vrati. London, Paris, New York ili Tokyo, to su uspomene koje ostaju za cijeli život.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene