Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska udruga banaka

'Novi zakoni i porezi Vlade ne vode u smjeru gospodarskog oporavka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga banaka smatra štetnim Zakon o kamatama kojim Vlada želi ograničiti najvišu dopuštenu kamatu na 12 posto.

Novi zakoni i porezi koje predlaže Vlada ne vode u smjeru gospodarskog oporavka i povećavanja potrošnje građana, smatraju u Hrvatskoj udruzi banaka. Poručuju da načelno nisu protiv uvođenja poreza na kamate na štednju, no da bi uz njega, kao što je to slučaj u drugim zemljama Europske unije, trebalo uvesti i porezne olakšice ako se dobit od kamate reinvestira.

Pročitajte i ovo Fontana di Trevi Najavila vladajuća koalicija Susjedna zemlja postrožuje naplatu poreza iznajmljivačima nekretnina za odmor Sjednica Vlade, ilustracija dostavili popis Vlada reagirala na izjave predsjednika Milanovića: "Ponovno iznosi laži"

Ivan Vrdoljak: Iako sporo, industrijska proizvodnja raste. Rezultati rada Vlade dolaze!

Štetnim zato smatraju Zakon o kamatama kojim Vlada želi ograničiti najvišu dopuštenu kamatu na 12 posto. Takav potez smatraju netržišnim, a i štetnim za građane.

'Ograničavanje kamatnih stopa nije nešto što je poželjno a pogotovo nešto što bi išlo u smjeru gospodarskog rasta i povećanja gospodarske aktivnosti a činjenica je da se onda gura na sivo tržište. Ako se ono ne uspije spriječiti kod nas moguće je da će lihvari imati više posla možda će oni kreirati zaposlenost', rekao je Zoran Bohaček, direktor Hrvatske udruge banaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene