Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladno jutro

Hrvatska se smrzava: Jutros čak 24 mjesta ispod - 20 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavonskom Brodu je jutros u 6 sati zabilježeno čak 25 stupnja Celzijusa ispod ništice!

Najhladniji dan jutros bio je Slavonski Brod u kojem je izmjereno -25 stupnjeva Celzijevih. U Osijeku u 7 sati samo stupanj toplije -24, a toliko je bilo i u Brestovcu, Kopačkom Ritu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesvakidašnja studen Val polarne hladnoće paralizirao dijelove SAD-a: Više od 30 ljudi preminulo, milijuni su ostali bez struje Snijeg u planinama - 1 VELIKA HLADNOĆA "Zvijer s istoka" pokazuje svoju snagu, ali i ljepotu: Poljoprivrednici strahuju za svoje proizvode, a na splitskoj rivi prolaznici uživaju na suncu

Vinkovci Slatina i Beli Manastir imali su -23 stupnja Celzijusa. U 7 sati NP Risnjak, Đakovo, Otočac i Požega imali su -22, a Kutina, Vukovar, Lipik i Gospić -21 stupanj Celzijus. Nova Gradiška, Hrvatska Kostajnica, Daruvar, Karlovac, Ogulin i Plitvička Jezera probudila su se s 20 stupnjeva ispod ništice.

U Splitu je jutros izmjereno nula stupnjeva, a u Zagrebu -11. U DHMZ-u upozoravaju da postoje uvjeti za poledicu zbog niske temperature te u dosta krajeva i topljenja postojećeg snježnog pokrivača. Podno Velebita puše jaka, na udare i olujna bura.

Jutro će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano i iznimno hladno s mjestimičnom maglom. Zatim postupno naoblačenje sa sjevera pa će poslijepodne biti umjereno do pretežno oblačno, a navečer te osobito u noći je mjestimice već moguć slab snijeg, uglavnom u središnjoj Hrvatskoj te u Gorskom kotaru.

Najviša dnevna temperatura od -10 do -5, na Jadranu većinom od 3 na sjeveru do 10°C na jugu.

Autobusi iz Dalmacije kasne

Iz zagrebačkog Autobusnog kolodvora jutros su izvijestili kako se stanje normalizira. I dalje autobusne linije iz Dalmacije kasne od 60 do 90 minuta, dok su neke linije prema Dalmaciji još uvijek otkazane, a autobusi u smjeru Paga ne voze zbog problema u trajektnom prometu. Ponovno su uspostavljene autobusne linije prema Hercegovini.

Zrakoplovni promet se u zagrebačkoj Zračnoj luci odvija redovito i nesmetano, a ponovno je uspostavljen let prema Puli i Zadru, navode iz zagrebačke Zračne luke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene