Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreditni rejting

Prvi put u povijesti: Hoće li se Hrvatska iduće godine naći u društvu u kojem nikada dosad nije bila?

BBB plus - definitivni je kreditni rejting Hrvatske i jedan od najboljih u Europskoj uniji, potvrdila je to ovaj put agencija Fitch. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Agencija Fitch potvrdila je rejting Hrvatske 'BBB+' i poboljšala izglede iz stabilnih u pozitivne. Sljedeće bi se godine - nastavi li se ovako - prvi put u povijesti mogli pridružiti zemljama s najvišim, "A" rejtingom.

"Plaće nam zaostaju za prosjekom Europske unije i to za oko 27%, no hrvatsko bi gospodarstvo prema predviđanjima kreditnih agencija trebalo rasti za prosjeku za 2,7% godišnje. Dobar kreditni rejting odlična je vijest i za građane jer će utjecati i na stabilnost kamate. Kreditni rejting najbolja je vijest za ulagače", istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić. 

Pročitajte i ovo Ivan Penava Gost Dnevnika Nove TV Penava o zaštiti granica i migrantima: "Svima je to delikatno, svi bi bili gospoda u kravatama, ali ne bi riješili pitanje koje je sigurnosni problem"

Sve je manje građana koji su kreditno sposobni. Proći će još neko vrijeme dok građani osjete učinke povoljne investicijske klime. Sve bi se trebalo izbalansirati kroz nekoliko mjeseci.

Više pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene