Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovori potpisani

Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Aktualno Galerija Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 1 Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 2 Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 3 Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara.

Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenja požara, a novi protupožarni avioni dolaze i u Portugal, Španjolsku, Francusku, Italiju te Grčku. Cijena svakog zrakoplova je oko 52 milijuna eura bez PDV-a. Nabavu letjelica i paketa rezervnih dijelova u cijelosti će financirati Europska unija.

"Očekujemo početak proizvodnje, na što se uostalom svi sudionici ovdje i obvezuju. Siguran sam da ćemo time ojačati naše kapacitete u borbi protiv požara", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Okupljanje HDZ-a Butković odgovorio novinarima: "Pa šta nema pametnijeg čovjeka u Hrvatskoj?"

Sastanku su nazočili i ministar obrane Ivan Anušić te povjerenik Europske komisije za upravljanje krizama i humanitarnu pomoć Janez Lenarčič, s kojim se u Banskim dvorima svečano sastao i premijer Andrej Plenković.

"To su modernizirani avioni u odnosu na ove dosadašnje. Imat će zahvat vode od preko šest tona, što je nova mogućnost, nova snaga i znači brže gašenje požara", napomenuo je Plenković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene