Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veći stupanj sigurnosti

Hrvatska i srbijanska policija sklopile ugovor o mješovitim graničnim ophodnjama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Batrovcima je potpisan ugovor hrvatske i srbijanske policije o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu.

Glavni ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić i direktor policije Republike Srbije Milorad Veljović potpisali su danas u Batrovcima Protokol o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu, utemeljen na odredbama sporazuma o policijskoj suradnji, priopćio je MUP.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

Ističu da je potpisivanje protokola odraz dosadašnje uspješne suradnje graničnih policija dviju zemalja u postupanju uz zajedničku državnu granicu.

>> Hrvatska od 1. srpnja uvodi vize za građane BiH

"Uspostava i dvogodišnji rad zajedničke kontaktne službe na graničnim prijelazima Bajakovo-Batrovci znatno je doprinijela povoljnijem stanju sigurnosti i razmjeni informacija između dviju policija", izjavio je Dominić. Dodao je da će provođenje Protokola i kod građana s obje strane granice povećati osjećaj sigurnosti i povjerenja u redarstvene službe.

"Važnost navedenog čina treba sagledati i u kontekstu skorašnjeg ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo zemalja Europske unije i preuzimanja nadzora vanjskih granica EU", ustvrdio je Dominić.

U MUP-u ističu i da je ravnatelj policije prilikom posjeta Srbiji najavio da će srbijanski policajci i ove godine, drugi puta zaredom, sudjelovati u akciji "Sigurna turistička sezona". Riječ je o projektu koji se provodi od 2006. kada je počela suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država čiji su turisti najbrojniji gosti na Jadranu.

Strani policajci od početka srpnja do kraja kolovoza u odori i bez oružja rade u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kontakt-policajcima, a cilj projekta je povećanje sigurnosti turista u Hrvatskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene