Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad s Markom Zuckerbergom

Hrvat radi za Facebook: Plaćaju mi čak i pranje rublja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biti na Facebooku danas je potpuno uobičajena stvar, a raditi na Facebooku prilika je koju je dobilo pet studenata zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Igor Čanadi jedan je od njih.

Student FER-a Igor Čanadi otkrio je za Dnevnik.hr kako Facebook izgleda 's druge strane'. U uredima najpopularnije socijalne mreže na praksi je proveo tri mjeseca, a ovaj tjedan se vraća na nastavak prakse.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

'Super je raditi u velikoj tvrtki kao što je Facebook, za kojeg je poznato da je donio revoluciju. Zaposlenici osjećaju da rade za nešto veće, osjeća se da mijenjaju svijet takvim načinom povezivanja ljudi. Jako je cool raditi tamo', rekao je Igor.

>> Egipćanin kćeri dao ime Facebook!

'U Facebooku nema radnog vremena, a ured se uglavnom puni oko 10 sati ujutro. Ja sam ostajao do 19 sati na poslu', ispričao je Igor. Fleksibilno radno vrijeme omogućavalo im je da u prostorima tvrtke zaigraju stolni tenis ili košarku, a studenti su uživali i u ostalim beneficijama zaposlenika Facebooka.

'Imali smo gotovo iste beneficije kao ostali zaposlenici. Neki od njih su plaćen smještaj, plaćeno zdravstveno osiguranje, besplatna hrana, besplatan prijevoz do posla Facebookovim vozilima, besplatno pranje rublja, popusti pri kupovini proizvoda određenih proizvođača', rekao je Igor.

'Mark Zuckerberg je cool'

Igor je dodao i da su razlike između zaposlenika i studenata gotovo neprimjetne. 'Tamo se osjećaš kao jedan od njih', rekao je.

Tijekom prakse Igor se upoznao i sa osnivačem Facebooka, Markom Zuckerbergom, za kojeg kaže da je cool. 'Sviđa mi se, pametan je. Čini mi se kao pravi čovjek na pravom mjestu, ne mogu si zamisliti da to radi neka druga osoba', rekao je Igor.

Student FER-a je imao svaku pohvalu za odnose unutar tvrtke, kaže, nitko te ne gleda s visine pa čak ni oni visoko pozicionirani. Tijekom prakse u tvrtki, koja je proglašena poslodavcem 2010. godine, i to na temelju ocjena zaposlenika najvećih tvrtki u SAD-u, Igor kaže da je puno naučio. No, dodao je, nije siguran da li bi otišao raditi na neodređeno vrijeme u Facebook.

'Postoje i prednosti i nedostaci koje treba dobro odvagnuti. Završavanje fakulteta mi je prioritet', rekao je Igor koji pred sobom ima još dvije godine studiranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene