Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložen 'krizni namet' za sve

Milanović: 'Ovo je porez na lošu vlast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa oporbe, Zoran Milanović, kaže kako je krizni namet za sve od osam posto koji Vlada želi uvesti zapravo porez na lošu vlast. Poručio je kako je očito da se Vlada ovakvim potezima bori za goli život.

'Ovakva politika, ovakvo smanjivanje kupovne moći stanovništva vodi u daljnju recesijsku spiralu, ljudi će trošiti još manje - odgovora na ključno pitanje, kako van iz recesije nema, ovo nije anti recesijski proračun i prijedlog antirecesijskog rebalansa, ovo je naprosto borba ove Vlade za opstanak', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Silvano Hrelja On je uvjeren da je projekt uspio: "Više od 100.000 građana rasle su mirovine, najviše ženama'' Umirovljenici traže veće mirovine, ilustracija - 1 Ugovore dodijelila Vlada Gradit će se domovi za starije, no problem su mirovine: "Premale su, uvijek se pred izbore nešto radi, ali to je jako malo"

Razgovori se nastavljaju

Razgovori predstavnika umirovljenika i Vlade nastavit će se sutra, izjavio je po završetku pregovora u Vladi čelnik HSU-a Silvano Hrelja istaknuvši da je Vlada predstavila potpuno novi prijedlog, koji nije na tragu već predloženog smanjivanja mirovina, a koji su umirovljenici odbacili.

>> 'Doći će do poskupljenja rada, a time i manjeg obima posla'

‘Radi se o privremenom antirecesijskom doprinosu svih građana, u kojemu nisu samo umirovljenici, a u interesu daljnjih pregovora obećali smo da ćemo svoj stav objaviti sutra’, kazao je Hrelja koji nije želio konkretizirati o kojim se prijedlozima Vlade radi jer će s istim mjerama premijerka Jadranka Kosor danas izaći i pred socijalne partnere.

Prijedlog smanjenja mirovina od prošloga tjedna ‘pada u vodu’, kazao je dodajući da današnji prijedlog ostavlja puno više prostora za razgovor. Najavio je za sutra sastanak Koordinacije umirovljeničkih udruga, a potom i konferenciju za novinare.

>> 'Mi moramo vaditi zemlju iz krize u koju su je doveli nesposobni političari'

Na pitanje što je konkretno Vlada predložila, kazao je tek da je riječ o ‘svojevrsnom privremenom nametu koji bi imao rok trajanja, a obuhvaća sve koji primaju plaće’. ‘Možemo razgovarati o tome da se ravnomjerno snosi teret krize te da se poštuju načela socijalne pravde i pravičnosti’, rekao je Hrelja dodajući da je Vladin prijedlog na tom tragu. (Hina)

Trebaju li svi snositi posljedice krize?

  • Da, svi se trebaju žrtvovati
  • Ne, nisu svi krivi što je došlo do krize

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene