Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za socijalnu pravdu

Hrelja: HSU je ključna snaga za promjenu vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika bori se za zaštitu prava preko više od milijun umirovljenika.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je danas na izvještajnoj skupštini stranke u Dugom Selu da Hrvatska stranka umirovljenika ne pristaje na političku marginalizaciju kojom ju se želi istisnuti s političke scene, već da ona može biti ključna snaga koja će osigurati promjenu vlasti i osigurati da ta vlast ne zaboravi obećanja građanima. 'Temeljni cilj nam je bolja zastupljenost HSU-a u Hrvatskom saboru. To je jedino mjesto s kojega nešto možemo učiniti, ne za sebe, nego za one koje zastupamo, bez obzira jesu li ili nisu naši glasači, a to su hrvatski umirovljenici', rekao je Hrelja na skupu na kojemu su uz 500 stranačkih izaslanika sudjelovali i čelnici vodećih oporbenih i drugih stranaka.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Hrelja je istaknuo da je HSU stranka koja zastupa vrijednosti rada, sadašnjeg i minuloga, te se bori za socijalnu pravdu. Da nije bilo HSU-a, rekao je, umirovljenicima nikada ne bi bila isplaćena odšteta, a novim umirovljenicima dodatak na mirovinu koji im donosi četvrtinu mirovine više, jer ni jedna dosadašnja vlast nije željela zaštititi interese te populacije, koja danas čini više od milijun građana Hrvatske. Skup su pozdravili predsjednik SDP-a Zoran Milanović, rekavši da SDP i HSU dijele iste vrijednosti, a to je princip 'za pošteni rad i poštena plaća, a za poštenu plaću sigurna mirovina'.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić je ocijenio kako se ne smije više ponoviti situacija s prošlih parlamentarnih izbora da je oko sto tisuća umirovljeničkih glasova ostalo bez svoga predstavnika u Saboru, te poželio Hrvatskoj stranci umirovljenika dobrodošlicu u buduću pobjedničku koaliciju. Skupštinu su pozdravili predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, Milorad Pupovac u ime SDSS-a, kao i predstavnik Slovenske umirovljeničke stranke DESUS Karl Erjavec, čija stranka sudjeluje u slovenskoj vladi i ima sedam zastupnika u Parlamentu. Čelnici vodećih oporbenih stranaka i predsjednik HSU-a kazali su novinarima kako HSU zasad ne ulazi u Kukuriku koaliciju, ali se razgovara o toj mogućnosti. 'Ništa nije odlučeno, sve opcije su otvorene i razgovaramo o njima', kazao je novinarima Silvano Hrelja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene