Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslava u Tvornici

20 godina Hrabrog telefona i brige za dječja prava: Primili su više od 200.000 poziva

Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3
Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 PR
Aktualno Galerija Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 Foto: PR Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 2 Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 2 Foto: PR +0 Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 1 Galerija 1/3 >>
Hrabri telefon obilježio je svoju 20. obljetnicu proslavom za suradnike, partnere i volontere u Tvornici kulture.

Gostima su se obratile predsjednica Udruge Hana Hrpka te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, osnivačica Hrabrog telefona.

"Tijekom ovih dvadeset godina Hrabri telefon je izrastao u jednu veliku, toplu organizaciju koja brine o zaštiti svih dječjih prava te pruža podršku roditeljima i stručnjacima u području zaštite djece. Iznimno smo ponosni na naše volontere i suradnike bez kojih uopće ne možemo pričati o Hrabrom telefonu – oni su članovi naše obitelji i jako smo zahvalni na svemu što nam pružaju!“, rekla je predsjednica udruge Hana Hrpka.

“Ponosna sam na naše bivše i sadašnje volontere, sjajne ljude koji svojim nesebičnim radom godinama pružaju podršku obiteljima i djeci u Hrvatskoj. Ponosna sam na bivše volontere i zbog toga što su vještine i znanja koja su na Hrabrom stekli, nastavili širiti u svojim sredinama i na radnim mjestima, a to znatno doprinosi boljoj zaštiti djece”, rekla je prof.dr.sc. Buljan Flander.

Iako je u svom radu prepoznatljiv po pružanju pomoći i zaštite u slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja, Hrabri telefon je mjesto za svu djecu i roditelje kojima je potrebna pomoć i podrška. U radu udruge tijekom 20 godina sudjelovalo je više od 800 volontera koji su svojim trudom doprinijeli da Hrabri telefon izraste iz jedne telefonske linije do jedne od najprepoznatljivijih udruga u Hrvatskoj za koju zna više od 92% djece (BECAN, 2012). Bez brojnih partnera i suradnika ne bi bilo moguće primiti više od 200.000 poziva, održati preko 8.000 preventivnih radionica kroz više od 800 vršnjačkih grupa i publicirati više od 20 psihoedukativnih brošura. Zajedničkim djelovanjem, volonteri i partneri rade na poboljšanju psihosocijalnih usluga u zajednici i tako utječu na dobrobit djece već 20 godina.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raste broj djece koja koriste internet Svako peto dijete sučeno je sa zlostavljanjem putem interneta: 'Trebamo reagirati, umjesto promatrati' Slika nije dostupna 12. godinu zaredom Polaznici radionice hrabrog telefona predstavili program dječje kuće Borovje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene