Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imam sve dozvole'

Horvatinčić ruši povijesne kuće, udruge se bune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija Pravo na grad ne miri se s projektom poduzetnika Tomislava Horvatinčića na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Poručuju kako projekt predstavlja devastaciju prostora i kulturne baštine te da neće odustati od borbe protiv najštetnijih elemenata tog projekta, garaže usred pješačke zone u Varšavskoj. Garaža, kažu, ne bi bila javna nego privatna s komercijalnim cijenama, a uz to će izgradnju financirati Grad Zagreb. Žale se da im Ministarstvo kulture nije odgovorilo ni na jedan dopis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija Cvjetni trg Zelena akcija i Pravo na gradu opet organiziraju prosvjed Slika nije dostupna Rušenje starih i gradnja novih objekata Cvjetni: DORH traži inspekcijski nadzor, USKOK istragu

'Radi se o tome da se ruše dvije povijesne kuće, da se realizira projekt koji od početka ide pogrešnim smjerom. Od samog početka lokacija je pogrešna', rekla je dr. Snješka Knežević.

Vera Petrinjak Šimek, zastupnica grada Zagreba
'Nekoliko činovnika se sastalo u siječnju 2008. i utvrdilo javni interes koji uopće u tom projektu ne postoji. Ja ću zatražit da Skupština preispita taj nebulozni zaključak', rekla je Vera Petrinjak Šimek, zastupnica u gradskoj skupštini.

Horvatinčić: Nastat će jedan prelijepi projekt, umjesto ovog rugla

'Tijekom zadnjih šest mjeseci srušili smo kino Zagreb, tiskaru Vjesnik - multiprint, a sada se uklanjaju prednje dvije kuće', rekao je Horvatinčić. 'Nastat će jedan prelijepi projekt koji će, odlukom Gradskog poglavarstva, biti i od javnog interesa s novom šetnicom i multifunkcionalnom kino dvoranom, sa svim onim što će ovaj grad činiti lijepim, umjesto ovog rugla, kakvo je svih ovih 19 zapuštenih blokova', rekao je. Dodao je i kako će se sačuvati pročelje u Varšavskoj 6, dok će ostalo biti izmijenjeno u skaldu s projektom.

Na prosvjede Zelene akcije i Prava na grad rekao je da se ne želi ni osvrtati kao ni na njihove primjedbe da nema dozvolu Ministarstva kulture, jer ima sve potrebne dozvole Grada Zagreba, odnosno onih koji izdaju građevinske dozvole. 'Svi ti prigovori zadnje tri godine i sedam mjeseci bili su obična farsa', rekao je.

'Na kraju su sve te udruge pokazale svoje pravo lice završivši s političkim strankama s kojima su i izgubile protekle izbore, a dobila ih je većina koja se i odlučila za ovaj projekt, zaključio je Horvatinčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene