Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje starih i gradnja novih objekata

Cvjetni: DORH traži inspekcijski nadzor, USKOK istragu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je od Ministarstva kulture zatražio inspekcijski nadzor radi rušenja starih i gradnje novih objekata na Cvjetnom trgu. USKOK je pak od policije zatražio provođenje kriminalističke istrage.

Državno odvjetništvo je zbog rušenja starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnje novih od Ministarstva kulture dodatno zatražilo provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora, a USKOK je na temelju kaznene prijave udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od policije da provede kriminalističku istragu radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužnica USKOK-a Pali carinici i krijumčari: Za mito od 500 do 1300 eura u Hrvatsku nezakonito prebacivali ljude i robu Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

DORH je na internetskim stranicama izvijestio kako u vezi s rušenjem starih objekata na Cvjetnom trgu i gradnjom novih prikuplja dokumentaciju od grada Zagreba, Gradskog zavoda za zaštitu spomenika i prirode, Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te od Gradskog poglavarstva, udruge Zelene akcije i mjerodavnih ministarstava.

DORH navodi da su ministarstva kulture te zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva provela inspekcijski nadzor, ali je od Ministarstva kulture radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica dodatno zatražio provođenje cjelovitog inspekcijskog nadzora u vezi sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara i da u tom smislu dopuni svoje izvješće.

USKOK je pak u povodu kaznene prijave zaprimljene 7. travnja 2010. od udruga Zelene akcije i Prava na grad zatražio od Ravnateljstva policije - Uprave kriminalističke policije provođenje kriminalističke istrage radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti pri izdavanju potrebne dokumentacije za izgradnju objekta na Cvjetnom trgu. DORH navodi da će nakon zaprimanja zatraženog izvješća, zapisnika o pregledima te mišljenja i izvješća policije biti donesena odluka o daljnjem postupanju u tom predmetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene