Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Horvatinčić: Projekt se financijski 'trese' jer čekamo dvije godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investitor projekta "Cvjetni prolaz" i predsjednik Uprave Hoto grupe Tomislav Horvatinčić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će, bude li prihvaćen detaljni plan uređenja za blok kod Cvjetnog trga, što je na dnevnom redu Gradske skupštine 31. siječnja, realizaciju projekta započeti čim dobije sve potrebne dozvole.

"Projekt se financijski 'trese' jer čekamo već dvije godine", rekao je Horvatinčić dodavši kako u Hoto grupi već razmišljaju o organizaciji gradilišta, budući da će gradnja trajati "400 dana i 400 noći".

Pročitajte i ovo Obnova na Trgu pravde - 3 rok do 2026. godine Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura Slika nije dostupna Hitna promjena GUP-a

Horvatinčić se novinarima obratio neposredno po završetku prosvjeda Zelene akcije i Prava na grad u Varšavskoj ulici usmjerenog protiv njegova projekta.

"Bilo bi dobro da se o svakom projektu piše i govori kao u ovom slučaju", prokomentirao je Horvatinčić prosvjed, ustvrdivši da organizatori prosvjeda imaju svoje osobne interese i planove s blokom kod Cvjetnog trga.

Horvatinčić tvrdi da će s projektom Hoto grupe biti zadovoljeni
brojni javni interesi: izgradnja pješačkog prolaza s 2.340 četvornih metara, što će nadomjestiti dio pješačke zone u Varšavskoj gdje bi se izgradila ulazno-izlazna rampa za podzemnu garažu, dvije polivalentne dvorane od 750 i 211 četvornih metara, obnova fasada unutar i izvan bloka, proširenje ugostiteljske i turističke ponude, financiranje prometne studije i ponuda Gradu za sudjelovanje u upravljanju garažama.

"Zar se moramo sramiti luksuznog shopping centra ili
visokokvalitetnih stanova?", upitao je Horvatinčić naglasivši da će na 40.390 četvornih metara, koliko je u vlasništvu Hoto grupe, upravo takvi sadržaji naći svoje mjesto.

Broj garažnih mjesta je, u odnosu na idejni projekt, smanjen sa 688 na 360, a nadzemna izgrađenost s 26.650 na 17.275 četvornih metara, tvrdi Horvatinčić.

Investicijska vrijednost projekta je 100 milijuna eura, na što će biti plaćen PDV, a bit će zaposleno 600 ljudi, napomenuo je direktor Hoto grupe Miroslav Alagić.

Konferencija za novinare održana je u veži ispred ureda Hoto grupe na Cvjetnom trgu, nakon što je osiguranje pregledalo iskaznice novinara, fotografa i kamermana nazočnih na konferenciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene