Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nastavlja graditi

Horvatinčić: Ne odustajem od rampe u Varšavskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varšavska ulica u Zagrebu mjesto je podjela na dva pogleda razvoja Zagreba, ali i mjesto političkog sukoba gradonačelnika i sve većeg broja njegovih protivnika. Prvi put pred kamerama progovara i investitor Tomo Horvatinčić. Protiv njega je struka, prosvjednici, a on svima poručuje - nastavljam graditi dalje.

S jedne strane aktivisti, s druge radnici. Prvi spavaju i igraju šah, drugi iskapaju posljednje metre podzemne garaže na Cvjetnom trgu. 'Nema govora o odustajanju od Varšavske rampe. Jednostavno je promašena meta ako oni žele kroz moj projekt obračun političkih stranaka međusobno i skidanje glave gradonačelniku,' rekao je Tomislav Horvatinčić, vlasnik Hoto grupe.

Pročitajte i ovo Prolaz sestara Baković Atraktivno Država daje nekretnine u zakup: Pogledajte što se nudi i na kojim lokacijama Slika nije dostupna Prosvjednici nisu zaustavili gradnju FOTO: Pogledajte ulaz u garažu u Varšavskoj

'Nema javne garaže i nema kopanja Varšavske ulice,' rekao nam je Teodor Celakoski iz Prava na grad. Poduzetnik ne odustaje ni od 300 mjesta za javnu garažu. 'Odustajanjem od toga to bi bila velika nanešena šteta, i netko bi tu štetu morao platiti,' izjavio je Horvatinčić. Gradski oci pak misle drugačije nakon sastanka s Horvatinčićem. 'Zato što je gospodin Horvatinčić shvatio da je bolje se riješi problem na način da i građani grada Zagreba budu zadovoljni,' rekao je Boris Šprem predsjednik Skupštine grada Zagreba.

Ne žele rampu u Varšavskoj, ni javnu garažu. 'Smatramo da se garažna mjesta mogu koristiti samo u smislu korištenja stanara, njih ima navodno 50, to bi bilo 100 garažnih mjesta, a ostalih 300 da se ne gradi jer je to zagušenje u centru grada,' rekao je Boris Šprem. '300 parkirnih mjesta, četiri etaže, trebalo bi zatrpati, pitam ih tko će to platiti,' rekao je Horvatinčić. Horvatinčić tvrdi da ima sve valjane dozvole. 'Preko 40 ugovora smo potpisali sa raznim modnim brendovima, strancima, pokazali im važeće dozvole pri početku utakmice i sad u 70. minuti utakmice mi mijenjamo pravila,' rekao je Horvatinčić.

Gradski oci Horvatinčića upućuju na onoga tko je dozvole izdavao. 'On mislim da sad treba nastaviti rješavati probleme sa gospodinom gradonačelnikom,' rekao je Boris Šprem. Još tri metra i iskop garaže je gotov. Za 15 dana postavlja se temeljna ploča na razini minus šest. 'Na gradilištu trenutno radi 500 radnika, za cirka 10 dana će biti uposleno još 700 radnika na instalaterskim radovima,' rekao je Goran Zadro, koroordinator radova Hoto grupe. Aktivisti prijedloge Skupštine ne žele komentirati. Čekaju konačan dogovor Tomislava Horvatinčića i Milana Bandića. I ne odustaju.

>> Horvatinčić u Gradskoj skupštini tražio rješenje za Varšavsku

'Ukoliko ne dođe do tog dogovora, očekujemo još masovnije i žešće prosvjede protiv ovakvog nepovoljnog rješenja za Varšavsku ulicu,' rekao je Teodor Celakovski iz Prava na grad. Horvatinčić prosvjed smatra nelegalnim. 'Očekujemo da policija ovih dana jednostavno reagira po zakonu i makne prosvjednike,' rekao je Horvatinčić. Varšavska polako, ali sigurno postaje prava građevinsko-politička bojišnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene