Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Holywinom protiv Helloweena

Oni večeras nisu pod maskama, nego u molitvi: "Ne treba slaviti nešto što nije Bog"

Crkva (Foto: Dnevnik.hr)
Crkva (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dubravka (Foto: Dnevnik.hr) Dubravka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Crkva (Foto: Dnevnik.hr) Crkva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Petar (Foto: Dnevnik.hr) Petar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ante (Foto: Dnevnik.hr) Ante (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Viktorija Bednjanec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Ima i onih koji večeras neće biti pod maskama, nego u molitvi. Diljem Hrvatske organiziraju se molitvena bdjenja pod nazivom "Holywin - svetost pobjeđuje''.

Mladi Zagrebačke nadbiskupije u večernjim satima su odigrali predstavu koja prikazuje život blaženog Ivana Merza. Nešto prije toga u crkvi Presvetog Srca Isusova održana je sveta misa u organizaciji Pastorala mladih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastup heavy metal velikana Power metal bomba otvorila koncertnu sezonu u Zagrebu Slika nije dostupna Power metal slavlje Helloween i Stratovarius 26. siječnja u Zagrebu

Razgovarali smo s njima i zvali ih u goste, međutim, rekli su nam kako ne mogu biti dio ovog uključenja zbog obaveza na Holywinu.

Ipak poručili su nam kako se ovo bdijenje održava uoči sutrašnje svetkovine Svi sveti i da na taj način žele angažirati i potaknuti mlade da više sudjeluju u vjerskim aktivnostima i običajima. Bdijenje su prigodno nazvali ''Holywin'' iako, kako su mi rekli u razgovoru, prvotni cilj im nije bio biti antiteza ili izravna kritika ili zabranu Helloweenu, tj. Noći vještica.

Petar iz Splita kaže da nije odgojen tako da se maskiran. „Jednostavno, katolik sam i vjerujem u Isusa Krista“, kaže Petar.

Dubravka iz Zagreba kaže da je Holywin jedan vid protesta prema nečemu što se uvozi iz Amerike. „Slave se nekakvi spuki duhovi. A mi vjernici znamo da u svijetu oko nas postoje i dobri duhovi, pa hajmo pričati malo o njima“, kaže Dubravka.

Ante iz Zagreba kaže da na blagdan Svih svetih ne treba slaviti nešto drugo što nije Bog i što nisu naši sveci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene