Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivaju na istragu

Hoće li SDP tražiti ostavku ministra Zdravka Marića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz SDP-a pozivaju DORH i Poreznu upravu da istraže poslovanje Agrokora, a na odgovornost pozivaju i ministra financija Marića.

''Ako se dokaže, na što ja ne mogu utjecat, da postoje određene financijske makinacije oko friziranja bilanci Agrokora postavlja se otvoreno pitanje oko odgovornosti Zdravka Marića koji je sada ministar financija", smatra Siniša Hajdaš Dončić.

Ako se dokažu optužbe o "friziranju" Agrokorovih bilanci, SDP će tražiti odgovornost ministra financija. A znači li to i zahtjev za ostavkom?

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

''Za sada to ne znači zahtjev za ostavkom. U SDP-u su razgovarali o ovoj temi na sjednici Predsjedništva. Za sada su vrlo oprezni. Naime poručuju kako državne institucije prvenstveno moraju istražiti cijeli ovaj slučaj . Pritom misle na državno odvjetništvo, poreznu upravu, ali i agenciju HANFA. Tek ako oni nešto otkriju, ako se pokaže da su uistinu frizirana financijska izvješća tada se može otvoriti pitanje nečije odgovornosti, pritom ciljaju naravno na ministra financija Zdravka Marića. I to ne toliko zbog toga što je svojevremeno ministar radio u Agrokoru i bio na neki način povezan s njihovim financijskim izvješćima, zato što je period koji se sada spominje period u kojem je Marić već bio ministar. Dakle ono zbog čega bi se mogla tražiti njegova odgovornost je politička odgovornost, postoji li neka stvar zbog koje je potencijalno naštetio državnom proračunu.

No tu su u SDP-u vrlo oprezni, politički bi mogli reći da traže ostavku, ali znaju da je to za sada na samo iskazanu riječ i na iskazanu sumnju vrlo, vrlo teško. Ono što ponavljaju, ponavljaju da Vlada mora napraviti nešto vezano za situaciju u Agrokoru, ali da se ne smije dogoditi da građani plaćaju dugove Agrokora'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Tatjana Krajač. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene