Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Vladi

HNS: ''Nećemo sudjelovati u Vladi, prestanite nas gurati u tu priču''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dramatičnog jutra u Vladi, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak obratio se javnosti. Rekao je da HNS neće sudjelovati u preslagivanju Vlade.

''HNS neće sudjelovati u Vladi RH. Prestanite nas gurati u tu priču. Očekujemo da će premijer Plenković potvrditi u kratkom vremenu da ima parlamentarnu većinu i bez Mosta. Nalazimo se u krizi koja zahtjeva odgovornost i stabilnost. HNS uopće ne priželjkuje nove parlamentarne izbore. Ne zato što se bojimo rezultata, nego jer treći izbori u 18. mjeseci ugrožavaju gospodarski sustav i žrtve smo koalicije kaosa HDZ- a i Mosta. Ovo je drugi put da je čitava zemlja postala žrtvom odnosa kaosa HDZ-a i Mosta u trenutku kada našoj zemlji treba stabilnost, mir i neugrožavanje pozitivnih gospodarskih rezultata i rejtinga Hrvatske'', rekao je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za HNS nema dvojbe Vrdoljak: Glasovat ćemo za opoziv Dalić, Marića i Petrova Slika nije dostupna KRIZA U HRVATSKOJ Dan koji je uzdrmao Vladu: Hladnokrvno razrješenje ministara i još 9 važnih događaja

Ponovio je da je HNS Vladu nacionalnog jedinstva spomenuo isključivo kao jednu od opcija, ali ne da je priželjkuje.

''HNS ne želi nalikovati hijenama koji u ovom trenutku žele raskomadati neko meso, nego dati svoj doprinos političkom porukom da nam je na prvom mjestu naša zemlja i ozbiljnost situacije. Vrijeme će pokazati kakvu će većinu pokazati Plenković koju je danas obećao. Ponavljam da HNS neće sudjelovati u Vladi'', zaključio je Vrdoljak.

 

 

 

Podsjetimo, na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković razriješio je tri Mostova ministra Vlahu Orepića, Slavena Dobrovića i Antu Šprlju, nakon što nisu željeli glasovati za odluku Vlade kojom se odbija prijedlog za pokretanje povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Lider Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov reagirao je na to riječima da se ovim činom kreće u rušenje Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene