Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GRUBO IZVRIJEĐANA

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo verbalne napade na novinarku portala Sbplus: "Neprihvatljivi ispadi bijesa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je u petak osudilo grube verbalne napade na novinarku portala Sbplus Željku Gavranović koji su se dogodili u četvrtak u dvorištu Industrijsko obrtničke škole u Slavonskom Brodu dok je obavljala radni zadatak.

Kolegica Željka Gavranović izvrijeđana je u dvorištu Industrijsko obrtničke škole gdje je zajedno s drugim kolegama pokušala razgovarati s djelatnicima škole i roditeljima o maturantskom kostimu s natpisom "Za norijadu spremni" i držanju razrednice tih učenika.

Razrednica je, navodi HND, fotografiju s učenicima u spornim kostimima, na kojoj neki od njih dižu desnicu u zrak, objavila na svojem profilu na Facebooku.

"Umjesto kulturnog dijaloga, kolegica Gavranović doživjela je neprihvatljive ispade bijesa pojedinih djelatnika škole, pogrdne nazive i vrijeđanje. Najporaznije je pritom da su napadači djelatnici prosvjetne ustanove, koji bi mladima trebali poslužiti kao primjer", kaže se.

Pročitajte i ovo Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu oglasili se policija i ministarstvo Novi incident pred školom u Slavonskom Brodu: "Nema ustaša od '45, jel to jasno vama novinarima"

Pročitajte i ovo Razrednica s maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu policija provodi izvide Što će biti s profesoricom iz Slavonskog Broda? "Imali smo tri sastanka..."

Na žalost, nije ovo prvi put da se novinare napada zbog iznošenja činjenica te da ih se ometa u obavljanju posla, dok se o pravim uzrocima problema ne želi razgovarati, upozorava se u priopćenju HND-a. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene