Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka se Vlada bavi pravim problemima'

HND: Novinari nisu gosti da dolaze poželjno obučeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo apelira na kuću koja je otpustila snimatelja Ivanu Cvirn da povuče otkaz koji je dobio, jer je na jučerašnju sjednicu Vlade došao u majici s natpisom ‘koji se nije svidio predsjednici Vlade Jadranki Kosor’, te ističe da novinari ne mogu biti gosti u Banskim dvorima, jer tamo dolaze izvještavati.

Predsjednica Kosor je u izjavi kazala da neće tolerirati da novinari odjećom vrijeđaju nju i ostale ministre, tretirajući novinare kao goste u Banskim dvorima od kojih se onda valjda očekuje pristojno ponašanje, stoji u priopćenju. Iz njezinih bi riječi moglo proizići da je samo njezina dobra volja što novinare uopće pušta unutra, pa i to da ih više neće puštati, ako ona nalazi da nisu poželjno obučeni, kao da su Vladine prostorije njezina privatna kuća, dodaje se.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Vladimir Matijanić Vladimir Matijanić DORH donio odluku o smrti Vladimira Matijanića, ali prvo će je doznati obitelj

>> Otkaz zbog neprimjerene majice u Vladi

'Vlada bi se trebala baviti pravim problemima'

HND reagiranje Jadranke Kosor smatra ‘jasnim pritiskom na medije’ i ‘neugodno je iznenađeno’ otkazom snimatelju', a ‘očito je, zbog intervencije Jadranke Kosor’. Cvirn nije bio zaposlenik te medijske kuće, već je njegova tvrtka imala poslovni ugovor s tom televizijom. ‘Slogan na engleskom jeziku na majici koju je nosio snimatelj univerzalan je i toliko već pronošen po svijetu da je bilo najbolje za predsjednicu Kosor i za ministre da su ga naprosto prešutjeli te da se Vlada zaokupi bavljenjem istinskim, a teškim, pravim problemima. Svačije je pravo, tako i novinara i snimatelja Ivana Cvirna, da nosi odjeću kakvu želi’, ističe se u priopćenju HND-a. (Hina)

Slažete li se s ovom HND-ovom izjavom?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene