Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Puli

FOTO Zbog novih stupića hitna nije mogla s kolima do pacijenta, građani bijesni: "Čovjek umalo nije umro..."

Hitna pomoć u Puli
Hitna pomoć u Puli Regional Express
Aktualno Galerija Hitna pomoć u Puli - 3 Hitna pomoć u Puli - 3 Foto: Regional Express Hitna pomoć u Puli - 2 Hitna pomoć u Puli - 2 Foto: Regional Express +0 Hitna pomoć u Puli Galerija 1/3 >>
Otkako je pulsko Gradsko vijeće donijelo odluku da se u centru grada postave stupići, hitne službe na nekim dijelovima ne mogu proći. Tako je danas tim hitne pomoći trčao stotinjak metara do pacijenta, a ljutiti građani krive - gradonačelnika.

Jednom muškarcu je danas pozlilo u Kandlerovoj ulici u Puli. Zbog postavljenih stupića, kola hitne pomoći nisu mogla do pacijenta, već su s teškom opremom hitnjaci morali stotinjak metara trčati do njega. Čovjeku je pozlilo oko 12:30.

"Čovjek umalo nije umro jer gradonačelnik ne dozvoljava da itko vozilom uđe u Kandlerovu ulicu, pa čak ni hitna pomoć", rekao je ljutiti Puljanin.

Hitna pomoć u Puli Hitna pomoć u Puli - 2 (Foto: Regional Express)

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić Točan rekla je da se radilo o tzv. "crvenom kodu" - najvišem stupnju hitnosti.

"Točan je podatak da naše vozilo nije moglo prići u Kandlerovu ulicu zbog prepreka, a imali su poziv za hitnu medicinsku intervenciju, zaprimljen od medicinskih dispečera na 194, 'crveni kod' - najviši stupanj hitnosti.

Hitna pomoć u Puli Hitna pomoć u Puli (Foto: Regional Express)

Tim Hitne medicinske službe morao je neophodnu, tešku medicinsku opremu trčeći nositi stotinjak metara do pacijenta, te nakon poduzetih postupaka, jer se radilo o hitnom medicinskom stanju, morali su svu opremu i pacijenta nositi u vozilo. Problem je jer su iz razloga nepristupačnosti izgubili i nekoliko minuta", kazala je Antić Točan za Glas Istre.

Hitna pomoć u Puli Hitna pomoć u Puli - 3 (Foto: Regional Express)

Pročitajte i ovo Osječko kupalište 38 u hladu Ljudi se ne drže preporuka liječnika, vani su po najvećim vrućinama: "Poteškoće je imalo i 11-godišnje dijete"

Pročitajte i ovo Stefani Orbanić, policajka Policijske postaje Pula - 2 JUNAČKI ČIN Policajka koja je spasila dječačića iz zaključanog automobila u Puli: "Uzela sam ga u naručje i smirivala dok nije došla hitna pomoć..."

Srećom, ističe Antić Točan, nakon primijenjene terapije došlo je do poboljšanja stanja i pacijent je prevezen na daljnju opservaciju u OB Pula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene