Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratili se bez obavijesti

HGSS tražio Mađare po Biokovu, a oni mirno spavali u kampu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje Mađara, koje je HGSS tražio cijelu noć po Biokovu, živi su i neozlijeđeni.

Spasioci su strance od 14 i 15 godina uzaludno tražili po okolici Tučepa, što ne čudi jer se ispostavilo da su oni cijelo to vrijeme mirno spavali. Pomoć su zatražili od Centra 112 jučer oko 20:30 sati jer su se izgubili na Biokovu, no pola sata nakon toga uspješno su se vratili u kamp i to bez da su ikoga obavijestili, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Pročitajte i ovo Radovi u Splitu - 1 Nisu oduševljeni Split je odlučio da će ovoga ljeta dopustiti radove na određenim lokacijama u gradu: Građani negoduju Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

Potraga je bila otežana jer je služba nakon dojave izgubila kontakt s dvoje maloljetnika pa ih nije bilo moguće točno locirati, a kada su nazvali centar također nisu znali reći gdje su jer im nazivi lokaliteta nisu poznati. Jedan od njih bio je u stanju šoka.

U potragu je žurno krenulo 12 spašavatelja HGSS Stanice Makarska koji su pročešljali planinarske staze Tučepa i uzaludno dovikivali. Za to su vrijeme pripadnici HGSS Stanice Split više puta preslušavali dojavu te računalnom analizom dostupnih podataka o lociranju mobitela zajključili da se Mađari nalaze južnije od Tučepa.

>> Obustavljena potraga za mladim Mađarima

Makarski spašavatelji opet su, iza ponoći, otišli na obronke Biokova i dozivali nestale koji se nisu javljali na mobitel, iako su im poruke uspješno isporučivane. Potraga je u zoru bila prekinuta s obzirom da nitko, ni roditelji ni prijatelji, nisu prijavili njihov nestanak. Već je tada bilo izvjesno da su se mladići sami vratili u podnožje. HGSS zbog ovakvih slučajeva apelira da je svaku promjenu potrebno javiti Centru 112 ili HGSS-u jer se svaka dojava shvaća iznimno ozbiljno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene