Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćne potrage

Obustavljena potraga za mladim Mađarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nije utvrđeno što se dogodilo s malodobnim Mađarima koji su dojavili da su se izgubili na Biokovu, nakon čega je HGSS izgubio vezu s njima.

Dvoje mladih mađarskih turista pomoć je zatražilo jučer oko 20 sati, preko županijskog centra 112, a navodno su se nalazili visoko na Biokovu. Centru su prijavili da je jedan od njih u iscrpljenom stanju, za što je moguće da se radilo o alkoholiziranosti, izvijestio je HGSS. Nakon dojave da su izgubljeni s turistima je izgubljen kontakt pa je lociranje čak i šireg područja potrage bilo vrlo otežano. Turiste je tražila ekipa HGSS Stanice Makarska, a HGSS Split je bio u pripravnosti.

Pročitajte i ovo Arian nema ga tri tjedna Novi tragovi u potrazi za nestalim autističnim dječakom Arianom: Policija istražuje nesreću u lovu? Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo nema tragova Samo jedan čovjek zna gdje je tijelo malene Danke Ilić: "On je najlukaviji"

>> Noćne potrage: HGSS traga za turistima Biokovu i Kleku

Područje Biokova iznad Tučepa i Živogošća pretraživalo se cijelu noć, no bez rezultata. S obzirom da policiji nije prijavljen njihov nestanak pretpostavlja se da su se mađarski turisti ili sami spustili u dolinu ili da se radi o lažnoj dojavi. Jutros je obustavljen nastavak potrage za dvojicom malodobnih mađarskih državljana, koji su javili da su zalutali na Biokovu iznad Tučepa, do dobivanja novih informacija o slučaju, budući se radi o malodobnim osobama, a nitko od roditelja nije prijavio njihov nestanak.

S izgubljenim mladićima se nakon prve dojave više nije moglo uspostaviti kontakt mobitelom, pa su na mobilni telefon slane poruke i lociran je u 20,49, 23,57 i 01,22 sati. Mobitel je primao poruke i lokacija je odgovarala dojavljenoj lokaciji nestalih dječaka. Potraga je trajala cijelu noć, ali nije dala rezultata.

Drugu potragu imala je HGSS Stanica Ogulin, kojoj je sinoć oko 22 sata dojavljen nestanak sedmero mađarskih turista na području planine Klek. Prve informacije bile su da se radilo o češkim turistima. Turisti su automobile ostavili u selu Puškarići te se uputili na planinu. Nakon nekog vremena su zalutali i zatražili pomoć preko Centra 112. HGSS je turiste tražio u vrlo složenoj noćnoj akciji, srećom, sa sretnim završetkom. Sedmero Mađara pronađeno je na suprotnom djielu planine i odvedeno na sigurno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene