Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zapeo u jami

FOTO Umislio da je divokoza? HGSS-ovci spašavali psa s litice u starom rudniku

Spasili psa s litice - 7
Spasili psa s litice - 7 HGSS
Aktualno Galerija Spasili psa s litice - 4 Spasili psa s litice - 4 Foto: HGSS Spasili psa s litice - 9 Spasili psa s litice - 9 Foto: HGSS Spasili psa s litice - 8 Spasili psa s litice - 8 Foto: HGSS Spasili psa s litice - 1 Spasili psa s litice - 1 Foto: HGSS +4 Spasili psa s litice - 5 Galerija 1/9 >>
Dežurni spašavatelji Hrvatske gorske službe spašavanja iz Zadra u subotu u 17 sati su dobili dojavu da na maloj polici u starom rudniku stoji pas koji ne može samostalno izaći iz jame.

Pas se nalazio na 70-ak metara ispod površine na uskoj polici.

Dva spašavatelja spuštena su dvostrukim užetom do psa, a nakon zbrinjavanja i pakiranja u pelenu započelo je izvlačenje, javio je HGSS i dodao kako su spašavatelji i pas izvučeni su iz jame u 20:30 bez većih poteškoća.

Pas je zadržan do jutra i nakon toga odveden u zadarski azil radi utvrđivanja vlasništva očitanjem čipa i veterinarskog pregleda.

Pročitajte i ovo Krađa automobila Velika zarada Pala organizirana banda, 7 godina krali automobile u Zagrebu i okolici: Ukrali najmanje 20 vozila, pogledajte kako su izgledale njihove akcije

Spašavatelji, koji su na lokaciju došli iz nekoliko smjerova, Karin, Bibinje, Zadar i Starigrad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene