Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubljena noć u potrazi

HGSS-ovci ljuti zbog turista koji se SOS signalima s vrha brda "javljaju zvijezdama": "Radite to iz svojeg dvorišta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja u pravilu volontiraju i imaju pune ruke posla spašavajući nepromišljene turiste, unesrećene planinare ili domaće životinje, ono što javnost malo zna jest da ih se često diže na noge bez ikakva pravog razloga, odnosno zato što je netko osjetio potrebu ozbiljno se našaliti s njima.

HGSS je objavio na Twitteru i Facebooku upozorenje turistima u kojem stoji:

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 Pokušaj ubojstva HGSS-ovac se probudio iz kome: Pogledajte što je policija pronašla u kući napadača

"Dragi turisti,
planirate li komunicirati sa zvijezdama ili izvanzemaljcima, obavite to iz svojeg dvorišta. Slanje SOS signala s planine (kao načina na koji pozdravljate zvijezde) ozbiljan je poziv u pomoć Gorskoj službi spašavanja.
P. S. Ako vas otmu izvanzemaljci, s tim se nosite sami. Ostanite sigurni (na Zemlji) i pazite na sebe i druge", piše na društvenim mrežama HGSS. 

 

 

Podsjetimo, u noći s ponedjeljka na utorak na poziv dežurne službe 112 troje spašavatelja izašlo je na teren u NP Paklenica. Planinari su primijetili svjetlosne signale koji se inače koriste za poziv u pomoć. Kako signali nisu prestajali, obavijestili su službu 112, a oni dalje HGSS.

"U 21:40 spašavatelji su stigli i pretražili teren na koji su planinari ukazali, ali bez rezultata. Spustili su se nazad na parkiralište u 2 sata ujutro i u dogovoru s policijom poduzeli još provjeru parkiranih vozila u kanjonu. Međutim, eventualni unesrećeni nisu pronađeni", izvjestio je GSS.

"Upravo saznajemo da je gore ipak netko bio, ali nije zvao u pomoć, nego se 'javljao zvijezdama'. Svaki daljnji komentar je suvišan. Samo da naglasimo da je troje spašavatelja iz noćne potrage ujutro išlo na svoja stalna radna mjesta. Svi članovi koji su sudjelovali u potrazi su volonteri", dodaju na kraju priopćenja.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene