Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mi ćemo pobijediti'

Karamarko u Zadru: 'Samo čekam da i ministar kulture zaprijeti uhićenjima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počele su intenzivne pripreme za izbornu kampanju.

HDZ nastavlja svoju kampanju. Ovaj put, okupili su skoro 1.000 članova u Zadru, sjedištu 9. izborne jedinice. Podsjetimo, koordinator te izborne jedinice zadarski je gradonačlenik Božidar Kalmeta koji u kampanju ulazi s podignutom optužnicom. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko natjecat će se u toj izbornoj jedinici. A osim motiviranja birača nije mogao, a da ne komentira izjave ministra Lalovca. Posebno se okomio na poreznu upravu. Nazvao ju je najrepresivnijim aparatom, a onda se nadovezao i na Lalovca, koji, kako ističe Karamarko, prijeti uhićenjima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

U Zadru smo pitali Božidara Kalmetu hoće li on biti nosioc liste u Zadru.

'Nismo još uopće o tome razgovarali. Počele su intenzivne pripreme za izbornu kampanju, tako da to je ono što je sad aktualno. O tome će biti riječi, ali ne danas i sutra, a kad bude pravovremeno ćete biti informirani', rekao je.

Na pitanje razmišlja li, s obzirom na to da su u tijeku istrage u optužnici koju je protiv aktualnog zadarskog gradonačelnika i njegovog bivšeg suradnika Zdravka Livakovića podignuo Uskok, da odustane od kandidature ako to bude potrebno, Kalmeta će kratko:

KALMETA PRAVOMOĆNO POD ISTRAGOM Hoće li dati mandat na raspolaganje!?

'To uopće nije bitno, bitno je da ćemo mi pobijediti na idućim parlamentarnim izborima. Ja ću se kao trenutačni koordinator ove izborne jedinice truditi da odradim taj posao što bolje mogu', poručio je.

Uskok je istragu pokrenuo zbog zlouporaba kojima su navodno oštetili Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za više od 600.000 kuna, naručivši preko marketinške agencije Fimi media propagandni film "Prometna renesansa Hrvatske", koji navodno nije bio potreban ni korišten.

U Zadru je bio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je održao govor. 

Komentirajući situaciju s ministrom Lalovcem rekao da je Porezna uprava najrepresivniji aparat. 'Pogledajte gdje smo došli, da prvi čovjek Porezne uprave, odnosno Ministarstva financija prijeti hapšenjiima', rekao je.

Dodao je i kako i premijer i ministar unutarnjih poslova prijete hapšenjima, te da samo čeka da njima zaprijeti ministar kulture.

Karamarko je poručio da oni pozivaju na rat, ali rat za bolji život u Hrvatsku te da će u tom ratu i pobijediti.

Također, zapitao se koliko vlast ima crnih automobila, zaštitara...te dodao kako to nije vlast i da mu se gadi uopće uptrebljavati termin vlast.

'Bauljaju ovom zemljom kao duhovi i ne priznaju vlastiti narod', rekao je.

'Krenuli su u prljavu kampanju, sad su se sjetili da bi se trebalo odrediti Trg Franje Tuđmana, a ne ona livada na kojoj psi rade neću reći što, ali u svemu ima jedna dobra stvar, a to je da su priznali da je Tuđman centralna figura u hrvatskom narodu', poručio je.

'Ranije da ste ih pitali da usporede Tuđmana sa spodobom čije ime ne želim spominjati odlučili bi ovo drugo', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene