Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jučer na Prevlaci

HDZ traži odgovor od policije: Zašto je Karamarku bio zabranjen prolaz?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer na Prevlaci policija postavila rampu, pa predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i pratnja nisu mogli proći, danas najveća oporbena stranka traži očitovanje MUP-a o toj situaciji.

U utorak je na Prevlaci policija postavila rampu i zabranila daljnje kretanje članovima HDZ-a među kojima je bio Tomislav Karamarko i novinarima koji su htjeli provjeriti gradi li se na Prevlaci izbjeglički kamp.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

U HDZ-u tvrde da za to nije bio ispunjen ni jedan razlog naveden u Zakonu.

'Ostaje otvorena mogućnost da je jučer na Prevlaci, zabranom kretanja članovima Hrvatske demokratske zajednice, grubo prekršen Zakon, te da je policija zapravo 'stavljena u službu jedne strane', odnosno SDP-a', stoji u pismu HDZ-a Ravnateljstvu policije.

KARAMARKU BLOKIRAN PUT NA PREVLACI Otkriveno i zašto se to dogodilo

Podsjetimo, cestu su blokirala dva policijska vozila i razvučena je traka s oznakom 'stop'. Na blokadi je bilo nekoliko policajaca kojima je Karamarko, nakon što je rečeno da ne mogu dalje, prišao i čestitao Dan policije.

Uz Karamarka i njegove suradnike bilo je nekoliko lokalnih dužnosnika, te novinari koji su pratili događaj. Novinarima je glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka rekao kako im je samo rečeno da ne mogu dalje od te točke.

Na pitanje o blokadi na Prevlaci, glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić rekla je: 'To je slijepo crijevo. Tamo se radi policijska baza za policajce koji će raditi nadzor državne granice. To će biti do daljnjeg tako. Valjda su se ustrojavali kad je prolaz bio zatvoren'. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene