Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predao 30.000 potpisa

Prvi put izravno biraju predsjednika, a jedini kandidat - Karamarko!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a pristigla je samo jedna pravovaljana kandidatura za predsjednika stranke, dosadašnjeg predsjednika Tomislava Karamarka, koja je potvrđena s više od 30.000 pravovaljanih potpisa, priopćeno je u srijedu iz HDZ-a.

HDZ navodi kako je Središnje izborno povjerenstvo na jučerašnjoj sjednici utvrdilo pravovaljanu listu kandidata za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji će biti održani 17. travnja 2016. Ističe kako je Povjerenstvu pristigla samo jedna pravovaljana kandidatura i to ona dosadašnjeg predsjednika stranke, Tomislava Karamarka, koja je potvrđena s više od 30.000 pravovaljanih potpisa.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

HDZ naglašava da će se izbori za predsjednika stranke po prvi put obavit po načelu "jedan član – jedan glas". Glasovat će moći svi članovi stranke, a iznimno za ove izbore, na birališta će moći pristupiti i oni s važećom članskom iskaznicom, ali koji zbog nekog razloga nisu do izbora uspjeli platiti članarinu. HDZ je pozvao sve članove stranke da pristupe prvim unutarstranačkim izborima na kojima članstvo prvi put izravno bira svog predsjednika.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko predao je u ponedjeljak Središnjem izbornom povjerenstvu 30.004 potpisa kandidature za predsjednika stranke istaknuvši kako mu je cilj dodatno dignuti i učvrstiti HDZ.

"Cilj mi je dići i učvrstiti HDZ. Stranka je u posljednje četiri godine dostigla jednu razinu, ali ja bih htio još i više. Nisam zadovoljan", kazao je Karamarko novinarima nakon predaje potpisa kandidature za predsjednika stranke u Središnjici HDZ-a.

Najavio je da će u idućem četverogodišnjem mandatu obnavljati sastav i vodstvo stranke istaknuvši važnost dolaska mladih i stručnih ljudi, koje HDZ ima. Poručio je i da će se koncentrirati na realizaciju svega onoga što su naveli u HDZ-ovu gospodarskom programu, izrađenom u suradnji s njemačkim IFO institutom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene