Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Izbori 2016

HDZ-ov Božidar Kalmeta neće biti na izbornoj listi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski gradonačelnik i jedan od istaknutijih članova HDZ-a Božidar Kalmeta, neće biti na izbornoj listi za parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

Na izborima 2016., Božidar Kalmeta neće biti na izbornoj listi svoje stranke – HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

To su potvrdili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Božidar Kalmeta osobno tjedniku Nacional.

'Točno je, neću biti na listi za devetu izbornu jedinicu. To je isključivo moja osobna odluka. Nitko iz vrha stranke od mene nije tražio da to učinim. Za takvu svoju osobnu odluku dobio sam puno razumijevanje predsjednika stranke Andreja Plenkovića, čiju politiku u potpunosti podržavam', izjavio je Kalmeta za Nacional.

Tvrdi da ta njegova odluka nema veze s optužnicom kojom ga se tereti da je kao bivši HDZ-ov ministar mora, prometa i infrastrukture, svojim suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850 tisuća eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene