Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje u Lisinskom

'Narod je prepoznao našu odlučnost da raščistimo s nepoštenjem'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečano obilježavanje 25.obljetnice Prvog Općeg sabora HDZ-a počelo je izvođenjem himne i minutom šutnje.

U 18 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog počelo je svečano obilježavanje 25.obljetnice Prvog Općeg sabora HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

'HDZ je svetinja i nitko joj ne može nauditi ni naštetiti. Nema raskola', poručio je prvi govornik, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman' i član Predsjedništva Milan Kovač.

Izaslanik stranke Viktora Orbana, Antal Rogan, poželio je sretan 25. rođendan svim članovina Hrvatske demokratske zajednice, te zahvalio na pozivu da zajedno s njima slavi.

Nakon što se okupljenima obratio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uslijedio je i nastup klape Kaleta koja je izvela pjesmu 'Velebite, suzo moja'.

'Ne treba od toga raditi ratove i prepiske, predsjednica i premijer trebaju sjesti za stol'

Burnim pljeskom okupljeni su pozdravili Tomislava Karamarka koji se na početku govora prisjetio Sabora održanog prije 25 godina.

'Zbog svojih zasluga predsjednik Tuđman je stekao trajnu zahvalnost hrvatskog naroda. Još ima onih koji te zasluge žele umanjiti, ali takvih je sve manje, a spomenika njegovom djelu sve više', rekao je Karamarko i dodao kako je uvjeren da je blizu čas u kojem će se i u Zagrebu na dostojnom mjestu dignuti spomenik utemeljitelju države.

'S ovog mjesta najavljem da će HDZ zajedno sa svojim koalicijskim partnerima vratiti pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad komemoracijom u Bleiburgu, kao što postoji nad komemoracijom u Jasenovcu', poručio je Karamarko što je popraćeno pljeskom okupljenih.

'Tko misli HDZ rabiti za svoje osobne probitke bolje mu je da sam izađe iz stranke. Taj luskuz više nikome ne smijemo i nećemo dopustiti. Narod je prepoznao našu odlučnost da raščistimo s nepoštenjem i neradom u svojim redovima, stoga je HDZ opet pobjednička stranka', rekao je šef HDZ-a.

'Što nam vrijedi država, zemlja, sloboda i neovisnost ako nemamo ljudi. Hrvatska puna života glasi njihov novi turistički slogan, ali tog života u mnogim krajevima nema ili je na izdisaju', poručio je s govornice Karamarko.

'Predsjednik pobjedničke stranke'

'Pred nama su novi izazovi. Nismo bili nepogrešivi, ali smo pokazali da smo dorasli izazovima jer prepoznajemo potrebe hrvatske sadašnjosti i budućnosti i stoga kao i prije 25 godina, svjestan svoje snage, HDZ kreće u nove pobjede', poručio je Karamarko. 

'Dopustite mi završiti dragim usklikom 'neka nam živi jedina i vječna Hrvatska', zaključio je svoj govor Karamarko. Citiranjem Franje Tuđmana još jednom je zaradio pljesak prepune dvorane, a voditelj Oliver Mlakar ispratio ga je riječima 'predsjednik pobjedničke stranke Tomislav Karamarko'.

Na pozornicu se zatim popeo Đani Maršan i otpjevao pjesmu 'Bože čuvaj Hrvatsku'. Uslijedila je 'Živjela Hrvatska' kojom je završeno današnje druženje u Lisinskom.

Himna i minuta šutnje

Voditelj programa u prepunoj Lisinskom bio je Oliver Mlakar, a događaj je počeo izvođenjem hrvatske himne, nakon čega je uslijedila minuta šutnje za Franju Tuđmana i poginule sudionike Domovinskog rata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene