450839
450839
450839
450839
450839

HDZ I MOST OPTIMISTIČNI Nastavljeni pregovori s manjinama oko potpore vladajućoj većini

  • , 20.09.2016., 18:28
  • Autor:
  • komentara

HDZ je nastavio razgovore s manjinama oko potpore vladajućoj većini. Pregovarači Zdravko Marić i Davor Ivo Stier pojedinačno su razgovarali s osam manjinskih zastupnika.

 
 
 
 
Pregovori HDZ-MOST-manjine (Video: Vijesti u 17h)
Pregovori HDZ-MOST-manjine (Video: Vijesti u 17h)

Kako doznaje Nova TV, HDZ-ovi pregovarači Zdravko Marić i Davor Ivo Stier pojedinačno su razgovarali s osam manjinskih zastupnika. Pregovara se o njihovim uvjetima za potporu Vladi. Riječ je o operativnim sastancima, koji prethode zajedničkom, a najavljen je za četvrtak s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem. Istodobno, u HDZ-u i u Mostu optimistični su i oko izrade četverogodišnjeg programa vlade.

'Očekujem da ćemo zajednički četverogodišnji plan imati u iduća dva tjedna. Idući ponedjeljak je sastanak oko ovih sedam točaka, kada ćemo to završiti. Nakon toga počinju razgovori o programu i ustroju buduće vlade', rekao je glavni tajnik HDZ-a, Gordan Jandroković.

'U ovim pregovorima mi smo se postavili kao i prije, čvrsto. Međutim, ako se oko bilo kog prijedloga, susretnemo s argumentom koji može promijeniti naše mišljenje ili tijek procesa koji zahtjevamo, spremni smo na to pristati', rekao je Miroslav Šimić, Most NL.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se