Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tomislav Karamarko

'Mislim da će biti lijep odjek kada objavimo prijedlog mandatara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska demokratska zajednica održala je sastanak Nacionalnog vijeća. Karamarko je poručio da su se dogovorili s MOST-om i da će s njima na sastanak kod predsjednice doći i osoba koju predlažu za mandatara.

Na Nacionalnom vijeću HDZ-a raspravljalo se o nastavku pregovora s MOST-om, kao i o imenovanju nestranačkog mandatara.

Pročitajte i ovo Oleg Butković i Zoran Milanović Bura se ne stišava HDZ reagirao na Milanovićevo obraćanje, javio se i Butković: "Sam pao, sam se ubio!" Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Tomislav Karamarko je nakon sastanka Nacionalnog vijeća HDZ-a u hotelu Panorama poručio da ime mandatara još nije određeno i da je podjela funkcija trenutno manje bitna.

"Imamo ljude koji će kvalitetno provoditi reforme", rekao je Karamarko.

Komentirao je i pritisak na Most iz SDP-a.

"Što ću komentirati, neće priznati. Bitna je razlika da neće priznati pritisak", rekao je šef Domoljubne koalicije.

Mostu je poželio da ostanu jedinstveni. "Dao bog da budu jedinstveni. Ako je istina ovo što kaže gospodin Petrov onda je to vrlo ružno od strane ove Vlade", dodao je.

Milanović: 'Sve manje mi je jasno što je MOST i što se događa iza kulisa'

O novom mandataru, šef HDZ-a je i dalje mističan. "Mislim da će biti kvalitetan. Bitno je da smo se dogovorili. Bitno je da se ne osramotimo kod građana", istaknuo je.

"Tko će imati kakve funkcije, to je manje važno", poručio je Karamarko.

Pojasnio je i što je značilo jučerašnje donošenje potpisa bez jasnog prijedloga mandatara.

"Mi smo ujedinili naše potpise i dokazali da imamo parlamentarnu većinu i da više nitko drugi ne može imati većinu, samo mi", rekao je Karamarko.

Nakon sastanka Tomislav Karamarko rekao je da vjeruje da će biti lijep odjek kada objave ime osobe koju predlažu za mandatara. Tko je ta osoba nije želio otkriti.

Novinari su u hotelu Panorama uočili i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čiji se dolazak poklopio s početkom sjednice Nacionalnog vijeća. Bandić se u dvorani na istom katu sastao s vlasnikom hotela Anđelkom Lekom.

Članovi Nacionalnog vijeća, sam vrh HDZ-a, prije sastanka nitko nije želio davati izjave, a najavili su obraćanje predsjednika Tomislava Karamarka nakon sastanka Nacionalnog vijeća.

'Pred nama su važne odluke za koje će nam trebati puno razboritosti, odgovornosti i međusobnog uvažavanja. Još jednom želim naglasiti da nam na prvom mjestu mora biti rješavanje problema naših građana. Toga sam se držao i u noćašnjim pregovorima. Koalicija koju vodim niti jednog trenutka tijekom ovih teških pregovora to nije smetnula s uma. Služiti građanima Hrvatske i dalje će biti naš jedini cilj. Iskreno se nadam da ćemo danas imati mandatara', napisao je predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko na svojem Facebook profilu.

Zanimljivu poruku ostavio je i Milijan Brkić:

 

[ ZAJEDNO NA PUTU ZA PONOSNU I JAKU HRVATSKU ]Dragi prijatelji, nakon teških i višetjednih pregovora, HDZ i Domoljubna...

Posted by Milijan Brkić on Tuesday, 22 December 2015

Podsjećamo, nakon što su prekinuti pregovori MOST-a i koalicije Hrvatska raste, zbog, kako je kazao čelnik MOST-a Božo Petrov, pritisaka kojima su bili izloženi zastupnici MOST-a od strane SDP-a, odlučeno je kako se nastavak pregovora o sastavljanju vlade i imenovanju mandatara nastavlja s Domoljubnom koalicijom predvođenom HDZ-om.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene