Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Frano Matušić žestok

HDZ: Matijašević poziva na ubojstva i molotovljeve koktele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ocjena predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića upućene javnosti u jednoj dnevnoj tiskovini kako se Hrvatskoj sprema grčki scenarij, bila je tema danas održane konferencije za novinare saborskog zastupnika i predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Frana Matušića.

'Budući smo mogli pratiti zbivanja u Grčkoj, onda je jasno što znači prijetnja grčkim scenarijem, a to je poziv na nerede, ubojstva, 'molotovljeve koktele' i slično', naglasio je Matušić te dodao kako 'istovremeno to znači i kolaps turizma koji se u Grčkoj još nije oporavio nakon tih zbivanja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema štednje 'Ako će BDP rasti 1,5 posto, iz krize ne izlazimo slijedećih 5 godina' Slika nije dostupna Spremaju se za još jednu akciju Sindikati prijete referendumom o mirovinskom osiguranju

>> Matijašević: Javnost obmanjuje Vlada koja nije ispunila obećanja

Matušić se zapitao kome dobronamjernome u Hrvatskoj bi palo na pamet zazivanje grčkog scenarija na početku turističke sezone i želi li predsjednik HUS-a Ozren Matijašević da tisuće ljudi koji se bave turizmom izgube svoj posao zbog njegovog grčkog scenarija.

Saborski zastupnik HDZ-a upozorio je da situacija u Grčkoj nije usporediva sa stanjem u Hrvatskoj, koja puno bolje stoji nego mnoge države.

'Neka Matijašević obuče dres SDP-a kako bi se ravnopravno nadmetali za povjerenje građana'

'Uostalom i Svjetska banka i MMF, koje su pohvalile poteze hrvatske vlade, predviđaju da će u ovoj godini Hrvatska izaći iz gospodarske krize', kazao je Matušić.

Drugi aspekt ovog poziva, dodao je, na grčki scenarij, odnosi se na hrvatski put prema Europi, jer upravo u trenutku kada je izvjesno da će se pregovori u preostala tri poglavlja otvoriti, najavljuju se neredi u Hrvatskoj.

'Neka Matijašević osnuje stranku ili obuče dres SDP-a, kako bi se u ravnopravnoj političkoj bici mogli nadmetati za povjerenje hrvatskih građana', zaključio je Matušić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene