Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im jasno

HDZ i Laburisti tražili razloge za neglasovanje o Izvješću rada DORH-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici nisu danas uspjeli dobiti precizan odgovor na pitanje koji uvjeti nedostaju da Hrvatski sabor nije glasovao o Izvješću o radu Državnog odvjetništva za 2012. godinu.

Nakon Damira Kajina (nezavisni) i HDZ i Laburisti tražili su od predsjednika Sabora Josipa Leke da im pobliže objasni razloge zbog kojih se danas neće glasovati o tom Izvješću.
'Sve što sam mogao, znao i trebao, rekao sam. Nema uvjeta', riječi su kojima je Leko zaključio upite na temu DORH-ova Izvješća.

HDZ-ova Gordana Jandrokovića zanimalo je postoje li objektivni razlozi za neglasovanje. 'Je li razlog tome ono što se događa u Sisačko-moslavačkoj županiji, odnosno nedjelovanje Državnog odvjetništva u Sisku u slučaju Lovrić-Merzel', pitao je Jandroković.
'Nisu se stekli razlozi, rekao sam što znam', odgovorio je Leko.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Kajin: 'To je da se čovjek prekriži'

Laburist Dragutin Lesar ustrajao je da Leko navede konkretne uvjete koji nedostaju. 'Mišljenje Vlade i odbora imamo, rasprava je gotova, amandmani se ne podnose, ne razumijem odgovor da nisu stečeni uvjeti', rekao je Lesar.

Sabor je danas, uobičajeno, glasovao o raspravljenim točkama, no ne i o spomenutom izvješću. Primijetio je to Kajin i prvi zatražio objašnjenje. 'Nije spremno za glasovanje', rekao mu je Leko.
Kako je Kajin tražio dodatno objašnjenje, Leko mu je poručio: 'A nije spremno, što bih rekao'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene