447324
447324
447324
447324
447324

HDZ predstavio kandidate za VIII. izbornu jedinicu - na listi čak dva ministra

  • , 21.08.2016., 14:01
  • Autor:
  • komentara

HDZ je biračima predstavio svoje kandidate za Sabor u VIII. izbornoj jedinici.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)
Andrej Plenković (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković sudjelovao je na predstavljanju kandidata za Hrvatski sabor VIII. izborne jedinice na parkiralištu tunela Učke s istarske strane.

"Ovo predstavljanje već je pokazalo koliko smo nastojali da naša lista bude kvalitetna u ovoj izbornoj jedinici", poručio je Plenković i spomenuo da se na istoj nalaze čak dva ministra.

Kao ključne projekte za Istru naveo je prometnu infrastrukturu.

Spomenuo je da je čak sedmero predstavnika liste liječničke struke, što stavlja naglasak i na zdravstvo.

Ponovio je da će HDZ inzistirati na vjerodostojnoj kampanji i kandidatima.

"Želim našim kandidatima jednu angažiranu kampanju... Za HDZ koji ja vodim, ovaj dio Hrvatske je bitan kao i svaki drugi dio Hrvatske. Od vas očekujem puno srčanosti da pridobijete što više birača", rekao je na kraju Plenković.

Svaki od 14. kandidata predstavlja se osobno, a evo kako izgleda ta lista redom:

1. Oleg Butković, tehnički ministar i potpredsednik HDZ-a, nositelj liste.

"Nema nositelja liste, ja sam samo prvi među jednakima", poručio je Butković. "Vjerujem da s ovim ljudima, na čelu s gospodinom Plenkovićem, možemo ostvariti sve ove velike projekte", rekao je.

Predstavljanje ispred tunela Učka, na spoju Istarske i Primorsko-goranske županije, najava je namjere dovršetka istarskog ipsilona te je prozvao bivšeg premijera Zorana Milanovića (SDP) za zaustavljanje tog projekta.

2. Jurica Šiljeg, kirurg, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Istarske županije.

Naglasak stavio na promociji jesenskog i zimskog turizma i veću decentralizaciju.

3. Zlatko Tomašić, liječnik i dragovoljac Domovinskog rata.

Naglasak stavio na zastupanje zdravstva, branitelja, obrazovanja i obitelji.

4. Josip Borić, predsjednik općinskog odbora Općine Lopar (HDZ).

Poručio je da vjeruje kako će izborna lista HDZ-a za VIII. izbornu jedinicu ostvariti možda dosad i najbolji izborni rezultat.

5. Doktor Ivan Kirin, primarijus i kirurg.

Poručio je između ostalog da se mora pokrenuti investicijska klima u Hrvatskoj.

6. Monika Udovičić iz Svetog Petra u Šumi (HDZ).

"Čast mi je biti na listi. Iznimno mi je zadovoljstvo što mogu biti glas mladih i svih žitelja Istre", rekla je.

"Ovaj tim ima viziju i mjere kako početi bolje sutra", dodala je.

7. Marija Bukvić, predavač na više visokoobrazovnih ustanova u Rijeci i Karlovcu.

"Nastojim mladima dati nadu i potaknut empatije", rekla je Bukvić i poručila kako nastoji spriječiti sve veći odlazak mladih.

8. Gari Kapeli, gradonačelnik Malog Lošinja.

Pozvao novinare i birače da dođu na Mali Lošinj i vide je li on vjerodostojan. Poručio da je već i pripremio nekoliko zakona i izmjena zakona kao mogući saborski zastupnik.

9. Doktor Dubravko Marković, šef Neurologije OB Pula.

Poručio da se želi baviti samo onim s čime je kompetentan, odnosno politikom u obliku medicine.

10. Karla Konta, predstavnica HRAST-a, asistent odsjeka za talijanistiku Sveučilišta u Rijeci.

"Hrvatskoj je potreba kurikularna reforma, koja je sveobuhvatna i inkluzivna", poručila je Konta i dodala da je potrebno istu i nastaviti.

11. Doktorica Mirta Čaleta iz Buzeta, predstavnica GO HDZ-a grada Buzeta.

"Promarna zaštita i Hitna medicinska pomoć, taj standard koji mi imamo u Istri, želimo ga proširiti i na ostatak Hrvatske", poručila je.

12. Željko Plazanić, liječnik specijalist iz KBC-a Rijeka.

13. Marija Jurić Pavan, načelnica općine Vrbnik na otoku Krku.

"Glasn naših birača je i naša odgovornost", poručila je Pavan. "Želim da ova naša kampanja bude uspjeh i odgovorno ponašanje prema biračima", poručila je.

14. Anton Kliman - tehnički ministar turizma i član predsjedništva HDZ-a.

"Ponosan sam što smo u ovih šest mjeseci otvorili nekoliko projekata koji će biti na korist Hrvatskoj", rekao je Kliman, spominjući i projekt cro kartice.

"Zgotovili smo i zakon o turističkom zemljištu, kojeg nitko nije u 20 godina ni taknuo", napomenuo je Kliman i najavio promjenu Zakona o turističkim zajednicama.

Spomenuo je i da je 2016. godina najbolja tursitička sezona dosad. "Imat ćemo i najbolji financijski rezultat u povijesti Hrvatske, odnosno preko 8 milijardi eura", poručio je.

Nakon predstavljanja kandidata, Plenković će prisustvovati i tradicionalnoj Trci na prstenac u Barbanu, 41. po redu.

Među publikom 41. Trke na prstenac u 17 sati bit će predstavnici Narodne koalicije na čelu s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Dolazak su najavili i predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković, ministar turizma Anton Kliman, ministar kulture Zlatko Hasanbegović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Trku će iz publike pratiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se