Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će dodatna objašnjenja

HALMED: Imunološki zavod predložio korektivne mjere na nedostatke utvrđene očevidima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HALMED će, ističe se u priopćenju, razmotriti prijedlog Imunološkog zavoda te po potrebi zatražiti dodatna objašnjenja, kao i dokaze o provedbi mjera.

Nakon što je Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provela tijekom lipnja očevid u Imunološkom zavodu radi provjere ispunjava li uvjete dobre proizvođačke prakse radi ishođenja dozvola za proizvodnju bakterijskih cjepiva, lijekova iz ljudske krvi ili ljudske plazme i seruma životinjskog podrijetla, Imunološki zavod je dostavio HALMED-u pisano očitovanje na utvrđene nedostatke s prijedlogom korektivnih mjera i rokovima za njihovu implementaciju, priopćeno je u srijedu iz HALMED-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvije serije Povlači se poznati lijek iz ljekarni: HALMED objavio detalje Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

Visia Croatica, nevladine i braniteljske udruge protiv privatizacije Imunološkog

HALMED će, ističe se u priopćenju, razmotriti prijedlog Imunološkog zavoda te po potrebi zatražiti dodatna objašnjenja, kao i dokaze o provedbi mjera.

Iz Agencije pojašnjavaju da zakonski rok od 90 dana za donošenje odluke HALMED-a ne teče za vrijeme dok podnositelj zahtjeva ne dostavi tražena objašnjenja i dokaze.

"Unatoč interesu javnosti, treba naglasiti da, dok su navedeni postupci u tijeku, nikakve se dodatne informacije o njima ne mogu iznositi s obzirom na obvezu HALMED-a o čuvanju poslovne tajne", kaže se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene