Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cyber cinizam

FOTO Hakerski napad: Srušene stranice strukturnih fondova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hakeri su srušili stranicu strukturnih fondova i umjesto nje posjetiteljima tih stranica dali alternativu pretraživanja sadržaja Biblije.

Umjesto podataka i informacija o fondovima EU-a, posjetitelji internetske stranice www.strukturnifondovi.hr mogu pretraživati sadržaj Biblije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ali nemaju svi iste mogućnosti Hrvatska pamet, europski novac: Zaposlili su trostruko više radnika, a više od 90 posto proizvoda izvoze Slika nije dostupna Tvrdi Branko Grčić 'Hrvatska ne kasni s izradom dokumenata za povlačenje sredstava EU'

Počinitelji ovog hakerskog napada zasad nisu poznati, a njihova "domišljatost" već je uzrokovala probleme poduzetnika i konzultanata, kojima ti podaci trebaju za prijavu na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Glasnogovornica Ministarstva regionalnog razvoja Ljubica Vuko rekla je da informatičari intenzivno rade na otklanjanju tog problema. "Sad nam je najvažnije otkloniti problem, a onda će se istražiti zbog čega je do toga došlo", kazala je Vuko. Portal strukturnih fondova pokrenulo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a u objavi sadržaja sudjeluju sva ostala ministarstva. Vuko je rekla da ni jedan korisnik ne treba strahovati jer su svi podaci zaštićeni. (Hina/D.B)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene