445789
445789
445789
445789
445789

HAK: Zbog jake bure samo osobna vozila dionicama A1 i A6

  • , 07.08.2016., 08:13
  • Autor:
  • komentara

Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Sveti Rok-Posedarje u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar), Jadranska magistrala između Senja i Sv. Marije Magdalene, državna cesta

 
 
 
 
Kaos na autocesti zbog orkanske bure (Video: Dnevnik Nove TV)
Kaos na autocesti zbog orkanske bure (Video: Dnevnik Nove TV)

Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu i autocesti A7 Orehovica-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Zastoji su zbog pojačanog prometa na autocesti A1 u smjeru Zagreba.

Pred čvorom Zadar 2 kolona je oko 6 km, na autocesti A4 Zagreb-Goričan, kolona je pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba oko 500 metara, na autocesti A7 Orehovica-Šmrika, u smjeru Krka kolona je oko 2 km, na Jadranskoj magistrali (DC8) kolone su na dionicama: Crikvenica-Novi Vinodolski, Maslenički most-Posedarje, Zadar-Biograd na Moru-Drage, Split-Omiš-Makarska, Dubrovnik-Kupari, na Krčkom mostu kolone su u oba smjera.

Zbog požara je za sav promet zatvorena županijska cesta Žrnovnica-Srinjine kraj Splita.
Pojačan je promet i povremeno su zastoji na autocesti A1, osobito između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera, A2 Zagreb-Macelj, osobito pred NP Trakošćan u smjeru Macelja, autocesti A3 Bregana-Lipovac, posebice pred NP Lipovac u smjeru GP Bajakovo, A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba, na Jadranskoj magistrali između Rijeke i Senja, na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska te na prilazima

Zadru, Šibeniku i Dubrovniku, na Krčkom mostu u oba smjera, čvoru Matulji u smjeru Istre/Opatije, pred tunelom Učka s obje strane, na Istarskom ipsilonu u smjeru GP-a Kaštel i Plovanija, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici.

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima Bajakovo, Karasovići, Kaštel, Klek, Metković.
Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice.
Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t. U prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, te katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se